Gå til sidens hovedinnhold

Masse nytt fra Nokia

Nye telefoner, og bedre programvare. Hva mer kan man ønske seg?

I forbindelse med mobilmessen World Mobile Congress i Barcelona har Nokia i dag avduket fire nye mobiltelefoner, samt et helt nytt e-post-system som vil forbedre e-postopplevelsen på selskapets mobiler betydelig.

Mer proffe proffmobiler
Mest interessante er utvilsomt de nye E-serietelefonene E55 og E75, som blir de første telefonene med det nye Nokia Messaging-systemet, som kanskje utmerker seg mest ved at de endelig får fullstendig støtte for mapper i Exchange.

Nokia Messaging er et lite samleprogram for mobilen som kan samle mange e-post-kontoer på én mobil, og som har støtte for ekte HTML-meldinger, og kraftig forbedret støtte for alt fra Gmail til Exchange. En har blant annet innført det som Nokia kaller utvidbar visning, bedre sorteringsmuligheter – og bedre integrasjon med kalender, oppgaver og kontakter.

Forskjellig form
E75 og E55 er to relativt funksjonlike telefoner, der den mest åpenbare forskjellen er at E75 har utskyvbart fullt QWERTY-tastatur, mens E55 benytter såkalt kompakt QWERTY-tastatur, som mange trolig kjenner fra Windows Mobile-telefoner. Med kompakt QWERTY så har alle tastene to forskjellige bokstaver i samme rekkefølge som et vanlig tastatur.

Telefonene har 3,2 megapiksels kamera, GPS, WLAN, Super-3G, 3,5 mm hodetelefonplugg, Bluetooth 2.0 A2DP og alt annet du forventer av en moderne Nokia-telefon. Ellers er den eneste forskjellen at E75 har 4 GB integrert minne, samt microSD-kortleser, mens E55 bare har microSD-kort med 2GB medfølgende.

Kompakt med helt tastatur
- Med Nokia E75 lot vi oss inspirere av Nokia 9300, som var vår første mini-kommunikator. Eiere av Nokia 9300 likte mulighetene et fullt tastatur ga, men brukte den tradisjonelle knappetasten mye i tillegg. I Nokia E75 har vi behold disse vesentlige elementene, men betydelig oppgradert, og vi har bestrebet oss på å lage den så kompakt som mulig, sier Klas Ström, produktsjef i Nokia Skandinavia, i en pressemelding.

E75 kommer på markedet i mars, og E55 er forventet i løpet av andre kvartal. Prisene blir ifølge Nokia henholdsvis 375 og 265 euro.

To nye navigatorer
I tillegg til disse to E-serietelefonene, lanserer også Nokia i dag to nye mer dedikerte GPS-telefoner i form av 6710 Navigator og 6720 Classic. Dette er telefoner som har langt mer omfattende GPS-programvare installert som standard enn vanlige mobiler.

- Nokia 6710 Navigators navigasjonsløsning gir deg alt du ville forvente av en rendyrket GPS-enhet, og legger til fordelene ved en multimediatelefon. Løsningen omfatter de siste nyhetene i programvaren Maps med sanntids bil- og fotgjengernavigasjon, fulle regionale kart og maskinvareelementer som egne navigasjonsknapper, berøringsområder for enkel zoom og et stort display optimalt for utendørs bruk, sier Ström.

6710 og 7620 er to relativt like telefoner, utover at 6710 er en skyvetelefon. I tillegg har 6720 Classic i tillegg aktiv støyreduskjon, noe som gir bedre samtalekvaltiet. Dette er den første Nokia-telefonen med denne funksjonen, men du skal vel ikke se bort i fra at det vil komme flere modeller i fremtiden med samme funksjon.

For å få omtrentlige norske priser kan du legge på en ekstra 0 på slutten.

Reklame

- Den beste barbecuesausen vi har smakt

Kommentarer til denne saken