Nokia lanserer i dag sin nye multimediemaskin Nokia N82, og bringer mobil fotografering til et nytt nivå.

Kameraet tar bilder med en oppløsning på 5 megapiksler, og er i tillegg selskapets første kamera med ekte xenon-blits.

Multimedia
Nokia N82 er en telefon med mange bruksområder. I tillegg til at den skal være optimal for fotografering, skal den nemlig også være suveren på navigasjon og internettbruk.

- Nokia N82 gir en optimal kamera- og navigasjonsopplevelse i et stilig, førsteklasses produkt. Forestill deg hvilke muligheter dette vil åpne for, og hvor mye rikere dine hverdagsopplevelser kan bli! Nokia N82 har et sofistikert design og ”glossy” utseende, som vil appellere til stilsikre forbrukere som ønsker å nyte av det siste innen teknologi, sier Martin Werner, salgssjef for Multimedia Norden i en pressemelding.

Telefonen kommer med et 2 gigabyte minnekort, noe som gir lagringsplass for opp til 900 bilder med høy oppløsning eller 84 minutter med videofilm. I tillegg har telefonen musikkspiller, enkel tilgang til internett og nettsamfunn, samt en rekke tilkoblingsmuligheter til internett, vi nevner i fleng; edge, 3G, super-3G og trådløst internett.

Kamerakonge
Nokia N95 var selskapets første med 5 megapikselkamera. Det hadde dessverre ikke ekte blits, og ble derfor slått i duell med Sony Ericssons kameraflaggskip K850i. Denne gangen er Nokia på riktig sport.

Nokia N82 har nemlig ekte xenon-blits og Carl Zeiss-optikk. Bildene kan du enkelt dele med andre både via MMS, blogg og e-post.

- Utviklingen av mobilers kameraegenskaper har gått svært raskt de siste årene. Med Nokia N82 har vi nådd et nivå innen bildekvalitet, hastighet og brukervennlighet som ikke bare utkonkurrerer enhver annen kameratelefon på markedet, men dette er også et troverdig alternativ til et digitalt stillkamera, sier Werner.

Innebygd GPS
Også GPS begynner å bli vanligere i mobiltelefoner, og det ser ut til at N82 har fått en minst like god løsning som forgjengeren N95.

Nokia N82 kommer med forhåndsinstallerte Nokia Maps og gratis prøve på stemmestyrt navigasjon. Dermed kan du teste ut navigasjonsløsningen før du kjøper ekstrafunksjoner som byguider eller et utvidet abonnement på navigasjon.

Ifølge Nokia har du tilgang til mer enn 15 millioner interessepunkter, og du kan sende utdrag av kart og reiseruter til venner via MMS eller lagre skjermbilder i galleriet.

- I tillegg til å ha et høykvalitetskamera, lar Nokia N82 deg navigere og oppdage nye steder, nyte musikk, surfe på nettet, spille, chatte og ta del i det globale web 2.0-samfunnet, uansett hvor du befinner deg. Takket være oppkobling via trådløst bredbånd, konvergens og enda bedre yteevne, er Nokia N82 alt du trenger i lommen, sier Werner.

Nokia N82 kommer til å koste fra rundt 4500 kroner.