[Mobilen.no]: Nokia N8 kan ikke måle seg med iPhone eller Android-mobilene når det gjelder brukergrensesnitt. Til gjengjeld er telefonen en teknologibombe av de sjeldne.

Kameraet er antakelig det beste mobilkameraet som finnes, og telefonen er den eneste på markedet som har standard HDMI-utgang.
Se bilder tatt med kameraet til N8

Grensesnittet minner mye om det vi finner på Nokia N97, og selv om det er gjort med fingervennlig og det er puttet på et par startskjermer til, så oppleves menyene som litt tungvinte.

Skjermen er like stor som på iPhone 4 (3,5 tommer), men oppløsningen er ikke like høy. Når det er sagt må vi innrømme at skjermen er både skarp og klar, selv om du altså kan se pikslene om du går inn for det.

Med mye minne, svært bra kamera, muligheter for filmredigering og gode tilkoblingsmuligheter til så vel mobilnett som Internett og TV-en i stua, er Nokia N8 et godt forsøk på å innhente konkurrentene i smartmobilmarkedet.

Vi tror telefonen passer godt for dem som liker å kunne stille og justere på alt fra pausetiden mellom to alarmer, til hvordan brukergrensesnittet skal se ut. Nokia N8 kan alt, men den er ikke påfallende enkel å bruke.

Her kan du sjekke prisen på Nokia N8 i vårt prissøk

Dette er verdens første Symbian^3-mobil, og den er ikke helt uten barnesykdommer. Blant annet bør minnehåndteringen bli bedre så vi kan få en telefon som reagerer mer spontant.

Noen programvareoppdateringer må du nok belage deg på før alt fungerer slik det er ment.

Vi mener Nokia N8 hevder seg brukbart i konkurransen med andre toppmodeller, men det må nok enda en del fipussing til på grensesnittet før vi er villige til å sette den aller høyeste karakteren på en Symbian^3-mobil.

Terningkast: 5

Vil du vite mer?
Les hele testen av N8 på Mobilen.no

Sjekk også ut
Er du ute etter en toppmodell i smartmobilmarkedet bør du også vurdere HTC Desire. Denne har samme type skjerm som N8, men er basert på operativsystemet Android. Den har ikke like godt kamera, men er svært enkel å bruke.

Et annet alternativ er Apple iPhone 4. Denne telefonen har brukbart kamera, selv om det ikke kan måle seg med kameraet på N8. iPhone 4 kan også filme i HD. Dette er trolig verdens enkleste mobiltelefon å bruke.

Begge disse modellene har fått terningkast 6 i våre tester.

HTML EMBED