Nokia og Microsoft holder i dag en lansering sammen i New York. Ikke bare for å vise frem selskapets nyeste Lumia-telefoner, men også for å vise frem det nye Windows Phone 8-operativsystemet.

LES OGSÅ: Nå er ikke denne kongen lenger

NOKIA LUMIA 920

Det nye flaggskipet til Nokia er Lumia 920. Nokia selv kaller den verdens mest innovative smarttelefon. Den kommer med PureView-merking, noe som betyr at de har lagt stor vekt på kameraet.

Selv mener de at det ikke finnes noen andre konkurrerende produkter med bedre kamera. Det har flytende linser, og skal by på svært god bildestabilisering. Kameraet har mulighet for å ta opp video i 1080p. I motsetning til Nokia 808 PureView er det ikke snakk om et kamera på 41 megapiksler, men en mer fornuftig oppløsning på 8 megapiksler.

De fokuserer også på navigasjonsmulighetene. Her kommer det som før mulighet for å laste ned kartene til telefonen din. Telefonen kan finne ut hvor lang tid det vil ta å komme frem til destinasjonen din basert på trafikkinformasjon. Dermed kan telefonen fortelle deg når du trenger å reise for å rekke frem i tide.

I navigasjonsmulighetene har de lagt til en funksjon kalt City Lens. Dette er en funksjon som legger informasjon om steder rundt deg oppå kamerabildet, slik at du kan peke telefonen mot for eksempel en restaurant for å få mer informasjon om denne.

Skjermen på telefonen er 4,5 tommer stor. Den har HD-oppløsning. Skjermen er en ClearBlack-variant, som automatisk justerer lys og farger slik at du skal kunne se den så godt som mulig alle lysforhold.

Telefonen har en Snadragon S4-systembrikke.

Den har batteri med en kapasitet på 2000 mAh, og støtter trådløs lading. Det kommer tilbehør som støtter dette, da den trådløse ladingen er basert på Qi-standarden.

LES OGSÅ: Kopierte Samsung Iphone?

WINDOWS PHONE 8

Microsoft er tilstede, og viser nyheter i Windows Phone 8-operativsystemet. De ønsker ikke å gi en full gjennomgang av operativsystemet, da de sparer dette til en lansering senere.

Windows Phone 8 kommer til å kjøre de samme appene som fungerer på Windows Phone 7. Og det har etterhvert blitt en del. Til dags dato er det over 100 000 apper tilgjengelig.

LES OGSÅ: Slik er Wondows Phone 8