Gå til sidens hovedinnhold

- Nølte ikke med å si ja

I fjor takket mange artister nei, men Christian Ingebrigtsen sa ja med en gang da Frelsesarmeen spurte om han ville lage årets juleplate.

(SIDE2:).Diskusjonen rundt Frelsesarmeens syn på homofile satte en effektiv stopper for flere artisters deltakelse både i konserter og på plate for organisasjonen i fjor.

Men Christian Ingebrigtsen valgte å legge til side arbeidet med sin egen soloplate og takke ja da tilbudet kom om han ville lage en juleplate i år.

Rammer de som trenger det
- Jeg tenkte selvfølgelig gjennom det. Og jeg er ikke enig i alt det Frelsesarmeen står for. Men jeg har sett det arbeidet Frelsesarmeen gjør, for eksempel på Gatehospitalet her i Oslo. Og jeg kom til at en boikott rammer de som virkelig trenger det. Og ikke bare rundt jul, men hele året, sier han.

Christian har fått være med og se hvordan Frelsesarmeen jobber ved flere anledninger i anledning platen.

- Jeg har sett de hjelpe folk uansett kjønn, legning eller religion, sier han.

- Det mest imponerende er hvordan de har håp for mennesker som kommer for å få hjelp. De fleste av dem får hjelp, men så kommer de tilbake to uker senere. Likevel mister de ikke håpet, sier Ingebrigtsen.

Pappas plater
Siden mai har han jobbet med platen.

- Jeg skrev faktisk en julesang på stranden i Drøbak, humrer han.

Å få lage juleplaten «Paint Christmas White» med det nasjonale tsjekkiske symfoniorkesteret var litt av en drøm for Christian. . Han er selv mest glad i de tidløse juleplatene som sanger av Nat King Cole og andre croonere fra 40- og 50-tallet.

- Jeg har vokst opp med pappas juleplater hjemme. Jeg har alltid likt at man kan ta dem frem og lytte til dem år etter år, og jeg har alltid hatt lyst til å lage min egen, sier han..

- Jeg blir så stressa rundt jul så jeg ville lage en plate som man kan slappe av til. Kanskje ha i bakgrunnen når man baker eller gjør andre ting. Sånt synes jeg er koselig, sier han.

Sist gang Christian Ingebrigtsen spilte for Frelsesarmeen var det med A1 på Egertorget, den mest innbringende konserten noensinne. Christian understreker da også at det ikke er Frelsesarmeen som har betalt for innspillingen – det har plateselskapet gjort – men noe av platen er skapt i armeens eget studio i Oslo.

Klarte ikke norsk
«Paint Christmas White» er en plate med engelske låter. Christian innrømmer med en latter at de forsøkte seg på norsk.

- Det fungerte rett og slett ikke for meg. Kanskje fordi jeg alltid har sunget og skrevet på engelsk. Til slutt sa produsent Håkon Iversen at det rett og slett ikke bare rett og slett ikke gikk.

I arbeidet med platen la også Christian Ingebrigtsen låtene ned i et stemmeleie som passet ham bedre enn med A1.

- Derfor høres det hele litt annerledes ut, og det er er litt kult, sier han

Reklame

Ekstremt høy strømpris – slik kutter du regningen