Hovedflyplassen til Seoul i Sør-Korea har vunnet prisen for verdens beste flyplass ni år på rad, og er én av tre flyplasser i verden som har fem stjerner i rangeringen til Skytrax.

Denne flyplassen har blant annet spa-anlegg, kasino, golfbane, kino, rulleskøytebane og barnehage for de reisende som måtte trenge det. 41 millioner mennesker reiste gjennom flyplassen i 2013.

Men ifølge spesialist i luftfartssikkerhet, Steven Frischling, har Incheon internasjonale flyplass et Damokles sverd hengende over seg.

Til Business Insider sier han at hvis Nord-Korea ønsker å angripe Sør-Korea og på den måten starte en krig, så er Incheon det første som blir angrepet. Flyplassen ligger også innen rekkevidde for Nord-Koreas raketter og kanoner.

- Ville vært første advarsel
«Hvis Nord-Korea velger å starte en krig med USA, som landet ofte truer med, så vil det angripe Incheon» skriver Frischling.

«Å ta ut Incheon og Gimbo (som er den andre store flyplassen i Sør Korea) ville vært den første advarselen».

Lite tyder på at Nord-Korea kommer til å skyte på Incheon med det første, men verdens femte største militærmakt er også styrt av et lite forutsigbart regime.

Aggresjon
Så sent som i mai avfyrte landet et kanonskudd mot en sørkoreansk patruljeskip, og i 2010 var de to landene på randen av krig da Nord-Korea skjøt mot den sørkoreanske øya Yeonpyeong.

Men heller ikke Incheon internasjonale flyplass har blitt helt skånet for Nord-Korea. I 2012 jammet landet GPS-signalene fra fly på vei inn til flyplassen. Heldigvis klarte flykontrollen å få flyene på bakken uten ulykker.

I januar skrev The Telegraph at Sør-Korea hadde avslørt at fienden i nord hadde gjennomført øvelser for å simulere et angrep på Incheon.