Gå til sidens hovedinnhold

Nordea avventer gullkortet

Mens DnB Nor kastet seg over Kristins gullkort, sitter Nordea på gjerdet.

- Vi har ikke bestemt oss ennå. Vi må se litt på hvordan vi skal få benyttet det og har ikke tatt noen avgjørelse. Hvis det viser seg at dette er en bedre funding enn vi kan få andre steder, vil det være interessant for oss, sier Rune Sjøhelle, kommunikasjonsdirektør i Nordea til NA24.

NA24 – din næringslivsavis

I dag ble det klart at DnB Nor stikker hendene dypt ned i pengepungen som Halvorsen, Stoltenberg og Gjedrem gjorde tilgjengelig søndag ettermiddag for å få i gang hjulene i pengemarkedet mellom bankene.

DnB Nor henter 90 mrd.
- Dette gjør det mulig for DnB Nor å legge til rette for bruk av boligkredittobligasjoner i størrelsesorden 90 milliarder kroner innen utgangen av første kvartal 2009. Vi har allerede klargjort 30 milliarder kroner, og har dermed potensial på ytterligere 60 milliarder i første omgang, sier banksjef Rune Bjerke i DnB Nor til DN i dag.

Sjøhelle i Nordea sier nå at banken ser på hvordan betingelsene til Kristins gullkort, det 350 milliarder i statsobligasjoner blir stilt til rådighet for norske banker er skrudd sammen.

- Det er vanskelig å si hvor lang tid det vil ta å få avgjort saken, sier Sjøhelle.

Han vil ikke si noe om hvor stort behov Nordea har for refinansiering.

- Positivt initiativ
- Men til nå har vi klart å skaffe oss funding. Er denne nye ordningen bedre og billigere så benytter vi oss av den muligheten. Men det kommer an på pris og betingelser, forklarer Sjøhelle, som mener det er et svært positivt initiativ fra regjeringen og sentralbanken.

- For vårt vedkommende har ting sett relativt greit ut. Det er fint at tiltaket kommer, fordi det er viktig med stabilitet i hele det norske bankmarkedet. Hvis dette kan få noe av den manglende tilliten til banksystemet tilbake, så er vi positive til det, sier Sjøhelle, som forteller at Nordea stort sett henter penger i det internasjonale markedet. Banken har en markedsandel i Norge på mellom 12 og 13 prosent.

Reklame

Halv pris hos Ferner Jacobsen

Kommentarer til denne saken