Gå til sidens hovedinnhold

Tilsto flere overgrep

20-åringen la alle kortene på bordet i retten.

NORDHORDLAND TINGRETT: (iBergen.no) Han står tiltalt for trusler og seksuelle overgrep på ni mindreårige jenter i løpet av våren 2007 fram til sommeren 2008. Da straffesaken mot ham startet i Nordhordland tingrett mandag, tilsto han store deler av tiltalen.

- Truet mor og datter
Fem av jentene skal han hatt samleie med. Ytterligere tre skal ha blitt utsatt for griseprat på både telefon og chatteprogrammet MSN, mens den siste jenta skal ha blitt befølt av 20-åringen. Aktor sa blant annet dette i sitt innledningsforedrag i retten mandag:

- Tiltalte synliggjør en modus der han kontakter jentene via felles bekjente. Et generelt trekk er at kontakten er kortvarig og at det går kort tid fra første kontakt til de har sex. Han maser og maser til han får det han vil ha og går da raskt videre til neste. I en melding han skrev til en av jentene på Nettby skriver han at «jeg likte deg helt til du åpnet kjeften. Du er en (...)nerd», sa aktor.

20-åringen hadde allerede vært i politiets søkelys en stund, da han i juni ble anmeldt av moren til en av jentene. Som følge av anmeldelsen skal han ha sendt grove trusler til mor og datter via nettstedet Nettby.no.

Der hevdet han å ha flere kamerater som sto klar til å «fikse» dem. Samme dag hadde den 15 år gamle jenta avgikk politiforklaring i saken.

- Truet etter anmeldelse
20-åringen er også tiltalt for å ha truet en mann som anmeldte ham for vold i vår.

Etter å ha forklart seg om truslene overfor politiet, tok han og etterforskeren en pause før avhørspapirene skulle signeres av 20-åringen. I løpet av denne pausen benyttet han anledningen til å logge seg på en pc og skrive en truende melding på offerets Nettby-profil.

«Du måtte annmelde meg ja, det va ikke så bra... for deg iaffal. (...) eg skal faen meg rive deg i fillebiter.» var beskjeden fra 20-åringen.

Det er satt av fem dager til rettssaken og 20-åringen risikerer ubetinget fengsel dersom han dømmes etter tiltalen. Det er også varslet erstatningskrav fra de fornærmede.

Les flere nyheter på iBergen.no

Kommentarer til denne saken