Gå til sidens hovedinnhold

Nordmann mektigere enn Bush

Time kårer verdens 100 mektigste personer.

George Bush er ifølge Time Magazine ikke blant verdens 100 mektigste personer. Men det er norske Erik Lie, melder NTB.

NA24 - din næringslivsavis

Bakgrunnen er Lies økonomiske forskning ved universitetet i Iowa.

Forsket vekk 60 sjefer
Etter at nordmannen i en artikkel i The Wall Street Journal i mars 2006 anslo at noen tusen selskaper har jukset med dateringen på sjefenes opsjoner i USA, har minst tjue straffesaker blitt reist mot større selskaper, i tillegg til et stort antall sivile søksmål og minst 60 sjefers avgang.

- Det er enormt viktig at Lie har valgt en akademisk karriere som gir ham redskapene som trengs for å analysere og vurdere vår økonomi på en sindig, upartisk måte. Det er enda mer viktig at Lie hjelper fram nysgjerrigheten hos en ny generasjon og lærer dem hvordan de kan finne ut hvordan verden fungerer, heter det i Times beskrivelse av Lie, ifølge NTB.

Bush utelatt
Lie er førstereishutt på den prestisjetunge listen. Blant gjengangerne er Oprah Winfrey og USAs utenriksminister Condoleezza Rice – mens president George W. Bush ikke på listen.

Blant andre som nevnes på lista er dronning Elizabeth II, pave Benedict XVI, Virgin-gründer Richard Branson, tennisspiller Roger Federer, Tysklands forbundskansler Angela Merkel, fotballspilleren Thierry Henry, skuespilleren Sacha «Borat» Baron Cohen og toppmodell Kate Moss, refererer NTB.

Reklame

Pørni slår alle rekorder - her ser du serien