Gå til sidens hovedinnhold

Nordmenn rømmer fra kulden

Sjekk resultatet av fjorårets kalde sommer.

(SIDE2): Når nordmenn planlegger ferien for 2008 er det først og fremst Syden vi reiser til. Jo raskere vi kan komme oss til solen, jo bedre.

- Vi vil komme til sol og varme raskest mulig. Vi elsker den gode gammeldagse badeferien, sier administrerende direktør i Berg-Hansen, Per Arne Villadsen i en pressemelding.

Torsdag la Berg-Hansen frem den Store Ferieundersøkelsen for 2008 på messen Reiseliv ’08 på Lillestrøm.

Raskt og effektivt
De mest populære sydenreisene er de til landene rundt Middelhavet.

Deretter kommer øvrige Sør-Europa og så Mellom-Europa.

- I år velger enda flere å komme raskt og effektivt til sol og varme. Vi ønsker ikke å bruke mer tid enn nødvendig på transporten. Vi vil oppleve sommer. Trolig er det den kalde sommeren i fjor som er forklaringen, sier Villadsen.

Når det gjelder planleggingen av ferien, er kvinnene bedre enn mennene ifølge undersøkelse. I tillegg til Syden har de også lagt sin elsk på storbyene.

- Vi ser en tendens til at kvinner planlegger i større grad enn menn. Halvparten av kvinnene mener det er sannsynlig at de skal til Syden i år, og kvinnene elsker europeiske storbyer. I tillegg sier kvinnene ja takk til å få reise i gave, sier informasjonssjef i Berg-Hansen, Anette M. Koefoed.

(artikkelen fortsetter under)

Nær halvparten på storbyferie
Samme undersøkelse viser også at hver fjerder nordmann skal på en storbyferie i 2008, og blant dem som reiser, skal mange på tre eller flere storbyturer.

- Vi ønsker å oppleve noe annet. Vi ser også at flere ønsker å bruke penger på opplevelser og luksus, sier Villadsen.

Villadsen påpeker at det skiller seg ut to typer storbyferier:

1. Klassikerne: De som holder stand og er populære i flere år.
2. Nyhetene: Byer man ønsker å oppdage, men ikke har behov for å reise tilbake til. Dette er byer det gjerne er skrevet mye om den siste tiden.

- Roma, London, Paris og Barcelona blir værende på toppen år etter år. Dette er klassikerne. De andre har sitt år med toppscore, deretter varierer det mer. Klassikerne har noen kvaliteter som gjør at de reisende kommer igjen, og hele tiden oppdager noe nytt ved byen, sier Villadsen.

Her er klassikerne:
1. Roma
2. London
3. Paris
4. Barcelona

Taperne
Langdistanseturene er årets store tapere. For USA-markedet viser undersøkelsen en tibakegang på hele 13 prosent.

- Overraskende, mener Villadsen. Særlig siden en lav dollarkurs bør friste flere reisende.

Australia går også tilbake med 6 prosent. Tross stor oppmerksomhet går også Baltikum tilbake, noe som ifølge undersøkelsen kommer som en overraskelse.

Endrer ikke ferieplaner for miljøet
Undersøkelsen viser også at få har endret sine ferieplaner på grunn av miljøet.

– På den ene siden sier vi at vi ønsker å fly mindre, men når det blir mer konkret, er det få av oss som ønsker å endre ferieplanene, sier Koefoed.

Den Store Ferieundersøkelsen er gjennomført av InFact på oppdrag fra Berg-Hansen i januar 2008. 1025 respondenter over 15 år har svart. Undersøkelsen er landsrepresentativ.

Er du fornøyd med Side2? Vi vil gjerne ha dine tilbakemeldinger. Klikk her!

Reklame

Best i test: Maskinene som gjør frityrmaten sunn