Gå til sidens hovedinnhold

Nordmenn skylder millioner

Det blir fort dyrt for deg som har glemt å betale årsavgiften.

Flere tusen nordmenn har ennå ikke betalt årsavgiften sin. Totalt skylder vi over 160 millioner kroner i bilavgift til Tollvesenet.

NA24 – din næringslivsavis

Nå er arbeidet med å avskilte kjøretøy i gang.

- Per 1. juli skyldte nordmenn 166 millioner kroner i årsavgifter. Det betyr at 77.000 kjøretøy ikke har betalt, sier Tor Elvestad, rådgiver i Tollvesenet, til NA24.

Ifølge Elvestad ser Tollvesenet ingen stor økning i ubetalte årsavgifter sammenlignet med samme periode i fjor.

Tvangsinnfordring
Gjennom Statens innkrevingssentral vil Tollvesenet til høsten tvangsinnfordre de ubetalte kravene. Ved tvangsinnfordring vil det kunne bli foretatt lønnstrekk eller bli tatt pant i eiendeler for å dekke det skyldige beløpet

I første omgang er det de kjøretøy som det ikke er betalt årsavgift som risikerer avskilting. Det er først fra 15. august at det startes opp avskilting på grunn av manglende kontrollmerke. I september vil de kravene som fortsatt ikke er betalt bli oversendt Statens innkrevingssentral for innfordring.

Dyre tillegg
For en vanlig personbil koster det nå 3165 kroner å gjøre opp for seg, årsavgiften på 2915 kroner samt tilleggsavgiften på 250 kroner. Blir du stoppet i kontroll av Tollvesenet, kan du beholde kjennemerkene (skiltene) om avgiften blir betalt på stedet. Da kommer et gebyr på 900 kroner i tillegg, noe som gir et samlet krav på 4065 kroner. Blir kjøretøyet avskiltet, er tillegget for å få tilbake kjennemerkene 1200 kroner. Totalt koster det da 4365 kroner.

Reklame

I dag: Knalltilbud på populære turbukser