Gå til sidens hovedinnhold

Nordmenn utsatt for pokersvindel

Men skryter av selskapet som tilbakebetalte pengene.

Nettavisen skrev nylig om pokersvindelen som foregikk hos nettstedet Absolute Poker tidligere i år, hvor den ene spilleren kunne se kortene til alle motspillerne. Les den saken her.

Absolute Poker benektet først hele saken, før de flere uker senere vedgikk at noe uregelmessig hadde foregått. Deres håndtering av saken imponerte ikke brukerne, som til og med opprettet et eget nettsted (ekstern lenke) for å informere om svindelen.

Merket det ikke selv
Nå er to norske spillere blitt utsatt for en lignende svindel hos et annet selskap, nemlig Betfair. Men denne gang får spillselskapet utelukkende ros.

- Det var aldri noen som mistenkte noe her. Det var ingen som anklagde Vali (synderens pokernick, red. anm.). Betfair fant selv ut av det og ryddet opp, forteller Kurt Skimmeland til Nettavisen.

Sammen med en kamerat fikk han tilbakebetalt i underkant av 25.000 dollar.

- Jeg er temmelig sikker på at alle som ble lidende fikk tilbakebetalt alt. Om det ble utbetalt fra denne spillerens konto eller om det var et tap Betfair tok, vet jeg ikke. Jeg vil tro at han klarte å ta ut en del penger før han ble tatt, sier Skimmeland.

- Må ha sett kortene
Svindelen skjedde under såkalt heads-up-spill, det vil si spill hvor man spiller mot kun én motspiller.

- Jeg vet ikke nøyaktig hvordan svindelen skjedde, men det ligger litt i kortene at han må ha sett kortene mine. Det er vanskelig å drive med svindel heads-up uten å se kortene til motspilleren, mener Skimmeland.

Markedssjef Frode Helland i Betfair kan ikke fortelle hvordan svindelen skjedde.

- Vi kommenterer ikke enkeltsaker. Men det er ikke første gang spillere har fått utbetalt penger hos oss. Det blir gjort når det er spillere under 18 år som har spilt, eller hvis vi finner ut at det er noen som har spilt med stjålne kredittkort.

- Når det gjelder denne saken kan jeg ikke gi annen kommentar enn at den er under full etterforskning, sier Helland til Nettavisen.

Gir seg ikke
Kurt Skimmeland har ikke tenkt til å gi seg med nettpoker selv om han er blitt svindlet.

- Det er ikke farlig å spille på nett. Når det gjelder ting på nettet kan man aldri være hundre prosent sikker på noe. Men at onlineselskap skal drive med svindel, er helt utenkelig. Det er for mye penger å tjene på selve driften, konstaterer Skimmeland.

Reklame

Ny Pyton-bok: Dette er Tommy Sydsæters favoritthistorier med Rhesus Minus