Gå til sidens hovedinnhold

- Nordnæs-gutten er hellig

Nordnæsguttene er i harnisk over hærverket på stoltheten, statuen Nordnæs-gutten. Og nesten på gråten ble de da kommunen tok med seg symbolet på lastebilen og forsvant.

Folk fra Bergenhus bydel har i formiddagstimene jobbet med å berge den stolte Nordnæs-gutten på Tollbodallmenningen som i helgen ble utsatt for brutalt hærverk.

Hendelsen har opprørt bydelens stolte gutter. Og reaksjonene ble ytterligere forsterket da kommunens menn tok med seg statuen til overhaling fremfor å reise den igjen.

- Dette er hellige ting. Du kaster ikke egg på paven i Rom, seier Eilif Jensen til iBergen.no. Sammen med Erik Thormodsen er han stolt medlem av Nordnæsguttenes forening og i sjokk over hærverket.

Hvem kan ha gjort dette her?
- Det har jeg ingen formening om, men det er nok noen som ikke liker buekorps. Det hadde ikke gått godt med vedkommende om han hadde vist seg på Nordnes i dag , for å si det sånn, sier Thormodsen til iBergen.no.

Politiet fikk melding om ugjerningen kvelden 2.juledag og bør kanskje få fatt i synderne før bydelens egne innbyggere gjør det.

Reklame

Lansert i dag: Dette er det eneste stedet du får tak i Ultraboost 21

Kommentarer til denne saken