Fondssparerne til Nordnet viste stor interesse for fond i desember. Igjen er det aksjefond og særlig norske aksjefond som lokker.

Ifølge en pressemelding fra Nordnet ble det satt ny omsetningsrekord i desember. Det var også stor andel som kjøpte aksjer. Rundt to tredjedeler av transaksjonene var kjøp, og hele 98 prosent var kjøp i aksjefond.

Fortsatt kjøper kundene til Nordnet hovedsakelig Norges fond. Det innebærer de velger å satse videre på opptur for norske selskaper.

- De kjøper Norges fond til tross for at det norske aksjemarkedet gikk best av de europeiske i 2009, sier daglig leder Anders Skar i Nordnet Norge til NA24.

- Aksje- og fondåret
Anders Skar sier at 2009 var aksje- og fondåret.

Til NA24 forteller han at skepsis til strukturerte produkter og alternative investeringer etter finanskrisen og nye mifid-regler har medført at de mer tradisjonelle og enklere investeringene som aksjer og fond er blitt plukket frem som nye favoritter.

Nettokjøp for desember gikk forbi november og plasserte seg på tredjeplass etter mai og oktober året sett under ett.

- Til tross for en bred oppgang i verdens aksjemarkeder i 2009 har fondssparerne fortsatt god tro på at oppgangen skal fortsette i 2010. Den høye omsetningen skyldes delvis at flere ville kjøpe fond før nyttår for å være berettiget skjermingsfradrag, og selvfølgelig at mange rebalanserer og gjør endringer i sine fondsporteføljer i forbindelse med årsskiftet, kommenterer Skar i pressemeldingen.

Satser på opptur
Tidligere har det blitt kjent at norske fondsforvaltere har stor tro på Oslo Børs og det norske aksjemarkedet i 2010. I 2009 steg Oslo Børs over 64 prosent, og ekspertene tror oppturen vil fortsette, men riktignok bli noe lavere.

Les mer: Tror på et godt børsår

- Topplisten viser at private fondssparere har tro på fortsatt oppgang i det norske markedet i 2010. Dette er i tråd med resultatet i Nordnets undersøkelse blant norske fondsforvaltere i desember hvor forvalterne forventer en oppgang på 18 prosent i 2010, forteller Anders Skar

Listen over de mest attraktive fondene viser at de 44.000 kundene til Nordnet ikke har like stor tro på fremvoksende økonomier som tidligere. Denne tendensen har vart en stund.