Gå til sidens hovedinnhold

«Man trenger ikke være en muskelbunt for å være en god pappa»

Jeg bor ved siden av et Elixia-senter. Hver morgen blir jeg nesten løpt ned av en stim nytrente, friske karriérekvinner (og noen menn) med sprettrumper og blussende kinn, klare for en arbeidsdag som skal føre dem enda et trinn høyere på karriérestigen.
Midt i dette mylderet sto forleden dag en joggesko. En hvit Nike-sko i størrelse 43, med signalgult merke. Stående med hælen demonstrativt vendt mot treningssenterets inngangsparti.
Det er ikke noe nytt at klær og sko ligger slengt gatelangs på Majorstuen. Men som regel er de i barnestørrelse. Som tause vitner til trass eller nysgjerrighet.
Denne skoen tilhørte kanskje en pappa. En kontorrotte med to barn, stresskoffert og et sterkt indre forventningspress om å se mer vellykket ut enn han følte seg.
Kanskje ville han i ettermiddag tenke at han hadde hatt det litt for travelt da han løp fra trening i morges. Kanskje var det på tide å tenke annerledes:
Bruke mer tid på å smøre matpakke til Oda og Henning, og gi dem en klem på vei ut av døren, i stedet for å stresse til trening. For så å starte arbeidsdagen med å skrive gulrøtter på handlelisten. Vel vitende om at man ikke må være en muskelbunt for å være en god pappa.


Cathrine Brynildsen
Hverdagsmagiker


Her kan du lese alle kapitlene i Cathrines hverdagsmagi.