Gå til sidens hovedinnhold

Bo og dra på skattejakt i denne villaen

I dette herskapelige huset har eierne funnet stjålne effekter fra krigen. Nå kan du fortsette skattejakten hvis du vil kjøpe villaen.

KASTELLET: «Villa Carlton» i Midttunveien, også kjent som «Søylehuset» på folkemunne, kan nå bli ditt, om du sitter på tosifret antall millioner kroner og er på jakt etter en enebolig rik på historie.

Verditaksten på den herskapelige villaen fra 1920 er i hvert fall på 10,5 millioner kroner.

– Dette er en veldig spesiell eiendom, med sjel, som skiller seg ut. En bolig til over 10 millioner er i manges øyne mye penger, men i dette området med en slik beliggenhet, størrelse, potensial og ikke minst arkitekturen og historien, antar jeg at den vil bli lettsolgt. Dette er en sjelden anledning. Det er allerede flere som har vist interesse, sier eiendomsmegler Christian Stenerud i Privatmegleren.

Fant historiske gjenstander

Da den nåværende huseieren, Berit Åbyholm, rev et stort hundehus for å bygge dukkestue til hagen, ble det funnet en tysk gassmaske, en veske i skinn - med et tysk navn preget i gull - og skarpe skudd. Ammunisjon er det også blitt funnet under gulvplankene på loftet i huset.

– Patronene er blitt levert til politiet, mens de andre effektene fikk en samler overta, forteller huseier.

Skjulte penger

Effektene har i senere tid vist seg å være rappet fra tyske soldater. Startkapitalen til avisen Vårt Land skal dessuten ha blitt gjemt i villaens kjeller under 2. verdenskrig. Eiendommen har tilhørt selgers familie i tre generasjoner siden 1930-tallet.

– Kjøper får et herskapelig hus med fantastisk sjel, mange originale detaljer og fin utsikt, lyder det fra Åbyholm.

LES OGSÅ: – Jeg har ikke sett noe lignende i mine 20 år som megler

LES OGSÅ: Her kan kvadratmeteren koste 134.000 kroner