Gå til sidens hovedinnhold

T-banen stenger: Titusener må ta bussen

Både reisende med Grorudbanen og Lambertseterbanen må belage seg på perioder med buss for bane i 2013.

OSLO: Linje 5 Grorudbanen stenger i tre måneder fra 24. juni til 23. september, og det blir satt inn buss for bane på strekningen Vestli - Hasle. I stengeperioden skal også stasjonene Vestli, Stovner og Romsås pusses opp.

LES OGSÅ: Ruter endrer billettprisene

LES OGSÅ: Nye automater skal gjøre reisen din enklere

– Vi skal starte arbeidet med å koble Grorudbanen og Ringen, forteller Cato Asperud i T-banen. De to T-banelinjene skal bindes sammen via Lørensvingen, her kommer nye Løren stasjon. Lørensvingen vil binde sammen Økern og Sinsen stasjon og vil gjøre det mulig for reisende med Grorudbanen å komme til stasjonene langs Ringen uten å kjøre gjennom fellestunnelen fra Tøyen til Majorstua. Dette vil øke kapasiteten på T-banenettet med 30 prosent.

Linje 5 er den travleste linjen i Oslo og Grorudbanen frakter 40.000 reisende hver dag. Ruter vil komme tilbake med mer detaljer om hvordan busstransporten skal organiseres i sommer.

Etter 23. september blir det aktuelt å kjøre forbi anleggsområder på ett spor frem til arbeidet er ferdig i slutten av 2014.

Fem måneder med buss

Det blir buss for bane på linje 4 Bergkrystallen fra 8. april til 9. september.

LES OGSÅ: Nå er mobilbilletten lansert

I år skal siste rest av oppgradering av linjen tas. Denne gangen er det strekningen mellom Ryen og Bergkrystallen som skal oppgraderes. 16 busser settes inn på strekningen og på Ryen blir det omstigning til T-bane. Bussene skal dekke de ordinære avganger.

– Bussene og banen skal korrespondere så ventetiden skal ikke bli lang, sier Cato Asperud for T-banen.

Delåpning

Rundt 8. juni skal etter planen holdeplassene Brattlikollen og Karlsrud åpnes igjen slik at det fra denne dato blir buss for bane kun på strekningen Bergkrystallen–Karlsrud.

– Vi er fullstendig klar over at dette medfører ulemper for de reisende, men det er helt nødvendig for å sikre optimal drift både med hensyn til strøm og til skinner. Vi skal også utbedre holdeplassene slik at disse får universell utforming, sier Asperud og legger til at de vil følge nøye med på at bussdekningen skal bli god nok for de reisende.

Reisende som opplever problemer med buss for bane på linje 4 og 5 bes ta kontakt med Ruters kundesenter.

Reklame

Nå: Enormt salg på alt du trenger til løpeturen