Gå til sidens hovedinnhold

Isete vinduer kan koste deg lappen

Politiet oppfordrer bilister til å skrape bilvinduene sine skikkelig før de kjører.

VÅRT DISTRIKT: Politiet har den siste tiden hatt flere kontroller og bøtelagt bilister som har kjørt med nedisete vinduer.

Fire tatt på Holmlia

– Vi stoppet to bilister torsdag i forrige uke, og sist lørdag var det kontroll i Holmliaveien. Da tok vi fire sjåfører som kjørte med vinduer som var mangelfullt skrapet, sier politioverbetjent Dag Harald Drevsjø på Manglerud politistasjon.

– Vi vil fortsette å ha kontroller på morgenen, og ber bilistene om å skrape vinduene sine godt før de kjører. Det er spesielt viktig når det er så kaldt som nå, sier Drevsjø.

Han opplyser at det har vært flere uhell ved gangfelt i Oslo, der fører er blitt tatt for å kjøre med nedisete vinduer.

LES OGSÅ: Forsøkte å selge leasingbil

Kan miste førerkortet

Som bilfører er man pålagt å sørge for at sikten ut av bilen er bra. Blir du stoppet av politiet med nedisete vinduer får det konsekvenser.

– Det går på utsynet og kan medføre forenkla forelegg, anmeldelse og førerkortbeslag, opplyser politioverbetjent Drevsjø.

– Ifølge Veitrafikkloven paragraf 1-3 skal føreren sørge for å ha tilstrekkelig utsyn til alle sider, derunder påse at snø, is, dugg eller merke eller andre gjenstander ikke hindrer sikten eller virker forstyrrende, påpeker Drevsjø.

LES OGSÅ: Trailersjåfør fyllekjørte ut av Kiel-fergen

LES OGSÅ: 30-åring mistet lappen i fire år

Reklame

Slik forvandler du mobilen til et kraftig varmekamera