Gå til sidens hovedinnhold

Venter på vinter med nye skileker

Rustad ILs langrennsgruppe kan arrangere skilek til vinteren med penger fra Hafslund og Nordstrands Blad.

SKULLERUD: Det er lite som minner om skiføre på Skullerud skistadion ved Skullerudstua første mandagen i november. Det er mørkt, tåkete, vått og gjørmete. Likevel er stemningen på topp, og det syder fra et menneskehav av refleksvestkledde Rustad IL-medlemmer i alle aldre.

– Vi trener hele året for å bli best mulig på ski. Da kan vi ikke bare slappe av om sommeren og på høsten, smiler niåringene Hannah Øzger, Aurora Løvås og Amalie Brouer Wangen fra Oppsal, og Sarah Rehm fra Nordstrand.

SØK PENGER FRA OSLOFONDET HER!

Skilek for alle

Rustad IL ble valgt ut som høstens vinner av 12.500 kroner fra Oslofondet. Fondet, som er et samarbeid mellom kraftselskapet Hafslund og Mediehuset dittOslo, der Nordstrands Blad inngår, deler ut 250.000 kroner i året til barne- og ungdomsarbeid i Oslo.

Tidligere har blant andre Bøler basket og Manglerud speidergruppe fått penger fra fondet.
På Rustad skal pengene brukes til innkjøp av skilekutstyr.

– Vi arrangerer skilek over tre kvelder i februar. Det er et tilbud til barn fra fire år og oppover. Det er et åpent tilbud som går ut til skolene både i bydelen vår, og på Lambertseter og Nordstrand, sier Hanne Røvig Sletner i langrennsgruppa.

Ser til Johaug og Bjørgen

Skileken skal gjøre barna komfortable på ski gjennom varierte øvelser. Derfor vil pengene fra Oslofondet gå til innkjøp av blant annet porter, buer, kjegler og tunneler. Det er klubbens eldre medlemmer som er instruktører for skileken.

Oslofondet Rustad IL

SKIJENTER: Hannah Øzger, Aurora Løvås, Amalie Brouer Wangen og Sarah Rehm i Rustad IL.

– For en flott gjeng! Det er veldig gøy å se hvor mye glede denne aktiviteten genererer. Når det gjelder skilektilbudet er det midt i blinken for hva Oslofondet er ment å skulle dekke. Dette kommer mange barn, fra et stort område, til gode, sier Katarina Finneng, informasjonssjef i Hafslund.

Rustad ILs langrennsgruppe har gjennom sine 50 år satset bevisst på gode trenere og godt miljø, og rekrutterer barn fra Østensjø og nabobydelene.

At neste generasjon skistjerner kan dukke opp i Rustads rekker, er ikke de fire venninnen i tvil om.

– Men da må vi stå på ski og trene hele tiden. Nesten hver dag for å bli skikkelig gode.

Både Therese Johaug og Marit Bjørgen utpekes til de største forbildene for gjengen på Skullerud.

– Hvorfor er det så gøy å gå på ski?

– Det er fart og spenning. Vi har det kjempegøy her, sier Hannah.

SØK PENGER FRA OSLOFONDET HER!

Vinter skullerud rustad

SNART ER VINTEREN HER IGJEN! I februar blir det skilek på Skullerud. (Arkivfoto)

Reklame

Påskeegg 2021: Dette er våre favoritter