Gå til sidens hovedinnhold

Fikk toppresultater: – Vi er stolte

Byråd Anniken Hauglie (H) kastet glans over Nordre Skøyen barnehage. Seansen ble en alle tiders førjulsgave for barna og den daglige lederen.

Oslobarnehagen - landets beste! Det er visjonen til landets største barnehageprosjekt; prosjekt Oslobarnehagen. Og årets brukerundersøkelse viser at foreldre er tilfreds eller meget tilfreds med arenaene hvor de små regjerer. Mest fornøyd er de med barnets trivsel og personalet.Mødrene og fedrene ved Nordre Skøyen barnehage har i denne sammenhengen uttrykt hvor begeistret de er, med sine håpefulles hverdag ved den private og foreldredrevne barnehagen i Skøyenparken. Det bidro til at institusjonen fikk toppscore – og med det ble best i klassen i bydelen.


– Det er først og fremst takket være fantastiske voksne. Jeg har gode medarbeidere, som er veldig samvittighetsfulle. Barnehagen er én avdeling, barna er stort sett fra nærområdet og foreldrene kjenner hverandre. De har alle ulike oppgaver. Noen er for eksempel i styret, mens andre tar ansvar for sosiale arrangementer. Vi er på mange måter et team, sier daglig leder, Inger Marie Green.

Fra solid til best

Brukerundersøkelsen var delt opp i seks temaområder: trivsel og trygghet, samarbeid og medvirkning, utvikling og læring, personalet, ute- og innemiljø og generell tilfredshet. På halvparten av temaene viste årets undersøkelse - ved Nordre Skøyen - en fremgang fra tilsvarende undersøkelse i fjor.

– Vi har hatt økt fokus på informasjon om hva barnehage er. Jeg beskriver i et ukebrev hva vi har gjort, og ser det i sammenheng med læring og fagområdene. Også legger vi stor vekt på omsorg og det foreldrene er opptatte av. Foreldrene sier de er trygge på at barna alltid blir tatt vare på, sier Green.

– Hva kan dere gjøre bedre etter å ha fått toppscore?

– Det er nesten umulig, når vi scorer så høyt. Men jeg sier til de ansatte og foreldrene at utfordringen er å fortsette å opprettholde kvalitet. Ikke hvile på laurbærene, men jobbe på den måten som tydeligvis foreldrene setter pris på, sier Green.


Besøk av barnehagebyråden

Torsdag tok skole- og barnehagebyråd Anniken Hauglie turen til lokalene på Nordre Skøyen Hovedgård, for å gratulere barnehagen med det gode resultatet i brukerundersøkelsen, med blomsterbukett og diplom.


– Gratulerer så mye, strålende jobbet, sa Hauglie til den daglige lederen.

– Takk, vi er stolte, responderte Green kjapt til byråden.


Høyre-politikeren var også nærmest et stort glis, da hun møtte store og små ved den private barnehagen.

– Foreldre er generelt sett veldig fornøyde med Oslobarnehagene, men vi er opptatt av at de skal bli enda bedre. I budsjettet har vi nå satt av en betydelig sum til kvalitetsheving på alt fra bedre informasjons- og kommunikasjonsteknologi (IKT) til kompetanseheving hos de ansatte. Vi har høye ambisjoner for Oslobarnehagen, og setter av penger til det, sier Hauglie.

Vil ha økt fokus på helse og kosthold

Den ferske brukerundersøkelsen avdekker for øvrig at foreldre ønsker at barnehagene i hovedstaden skal ha mer fokus på helse og sunt kosthold.


– Hvordan har dere tenkt å gjøre det?

– Vi har registrert foreldre er opptatte av helse og kosthold, og med så klare tilbakemeldinger er det viktig at bydelene finner ut hvordan barnehagene kan bli bedre på de områdene foreldre gir tilbakemeldinger på. Noen bydeler har egne prosjekter som går akkurat på helse og kosthold, avslutter Hauglie midt i virvaret blant lekende barn.

LES OGSÅ: Barnehagen med egen kokk

LES OGSÅ: Ny barnehage kan bli stående halvtom

Reklame

Nå kan du chatte med United-legender før storkamper