Gå til sidens hovedinnhold

Lambertseter-kamerater premiereklare for Gimle

I 2010 fylte de Symra kino. Nå er kameratene fra Lambertseter klare for premiere på Gimle med sin andre skrekkfilm.

FROGNER/LAMBERTSETER: I 2010 startet Thor Håkon Ulstad (22) Kim Erik Strøm (23) og Nicolas Jara Marthinsen (22) opp Visusfilm og lagde sin første kortfilm, som het «Aske». (Se filmen lenger nede i saken).

De tre filmskaperne, som da var elever ved Lambertseter vgs., fikk til en eksklusiv midnattsvisning i desember samme år, der alle de 200 setene i lokalkinoen ble fylt opp.

Ny skrekkfilmvri

Siden den gang har de alle tre studert på NISS og spesialisert seg innen henholdsvis foto, regi og lyd. Og samarbeidet har de fortsatt. Nå er skrekkfilmen «Tiden Er Uviss», også den en kortfilm, klar for lerretet. Premieren blir i løpet av november, på ærverdige Gimle kino på Frogner.

– Etter kinovisningen, vil vi lansere filmen på nett slik at flere kan få sett den. Så skal vi prøve å melde oss på forskjellige filmfestivaler for kortfilmer i Norge, sier regissør Kim Erik Strøm.

«Tiden Er Uviss» handler om en vennegjeng på fem som drar opp til hytta til den avdøde grandtanten til hovedpersonen.

Se traileren nederst på siden!

– De møter problemer og hindringer som ikke er sett i tidligere filmer. Dette har vi gjort bevisst for å skape noe nytt som publikum ikke har sett før. En ny vri på skrekksjangeren, sier Strøm.

Med gode venners hjelp

Hele produksjonen er basert på frivillig innsats, og et stort lag av venner av de tre filmskaperne satte av fire helger i januar og februar til opptak i snøen i Valdres.

– Vi fikk med oss enda flere frivillige på en stor skolescene som ble filmet på Lambertseter videregående skole, der over 20 møtte opp for å være statister i filmen vår, forteller Strøm.

Tiden Er Uviss

REDIGERING: 80 timer er brukt på å fullføre etterarbeidet med filmen. Men nå er den klar for det store lerretet. (Foto: Privat)

Over 80 timer har gått med til redigering i etterkant, alt har skjedd på kveldstid og i helger.

Ikke uviss fremtid

For de tre kompisene fra Lambertseter er dette bare starten.

– Fremtiden tar vi som den kommer. Men vi skal ikke gi oss etter denne filmen. Den neste blir vel kanskje en spillefilm, hvem vet. Den vi lagde nå kunne havnet på den lengden. Ellers lager vi småvideoer, musikkvideoer, også videre.

Se traileren til «Tiden er Uviss» her:


Og her kan du se "Aske", som fylte Symra kino i 2010: