Gå til sidens hovedinnhold

- Norge sviktet Roskilde

Det melder den danske avisen Politiken, etter at årets Roskilde-festival endte med ti tusen usolgte billetter.

"Det var især norsk svigt, der var årsagen til, at årets Roskilde Festival endte med 10.000 usolgte billetter. Norske medier har kritiseret årets musikprogram for at indeholde for få norske navne", skriver Politiken på sine hjemmesider.

- Vi kunne godt ha ønsket oss flere nordmenn, sier festivalens talsmann Esben Danielsen til Politiken.

Tredje størst
Litt over 65.000 mennesker deltok på festivalen, et godt stykke under hva arrangørene hadde håpet. Ifølge Danielsen var det særlig de norske deltakerne som uteble. De presise tallene for nasjonalitetsfordelingen på årets festival foreligger ikke, men i fjor utgjorde nordmennene den tredje største gruppen med atten prosent av deltakerne.

Dårlig vær
Årets Roskilde-festival har møtt noe kritikk for at bare ni av 160 band var norske. Danielsen avviser imidlertid at dette skal ha noe å gjøre med at nordmennene uteble.

- Jeg tror ikke at nordmennene utelukkende kommer for å høre norske navn. De tiltrekkes selvfølgelig først og fremst av de internasjonale navnene, mener han.

I stedet tror han dårlig vær i forkant av festivalen skremte mange fra å kjøpe billetter. Politikens journalist merker seg imidlertid at han ikke har noen forklaring på hvorfor nordmenn skulle bli mer skremt av dårlig vær enn dansker og svensker.

Reklame

Kurs: Slik handler du Bitcoin

Kommentarer til denne saken