HTML EMBED

Klassikeren Hurtigruten

Hurtigruten er et selvsagt innslag langs vår langstrakte kyst, fra Bergen i sør til Kirkenes i nord. Med årene har selskapet utvidet virkeområdet, mot mer cruise og opplevelser. Vi anbefaler like fullt den klassiske syvdagersreisen, som må sies å være et av de mest enestående reiselivsproduktene i verden.
Hvor: Bergen–Kirkenes t/r
Hvem: Hurtigruten

Telemarkskanalen jubilerer

Har du ikke gjort deg kjent med Telemarkskanalen, kan helgen i månedsskiftet april - mai gi en mer enn grei anledning å gjøre noe med saken. 1. mai 1861 åpnet nemlig den nederste delen av sluseanlegget offisielt, som første etappen i det som -skulle bli en viktig industrikanal mellom Grenland og Notodden. I dag er kanalen et levende kulturminne som du både kan padle deg gjennom på egenhånd, eller -forsere bedagelig i turistbåtene «MS Henrik Ibsen» eller «MS Victoria» mellom Skien og Dalen. Vil du heller ta turen senere, åpner Telemarkskanalen for ordinær drift fra 18. mai.
Hvor: Skien–Dalen t/r
Hvem: Telemarkskanalen

Vinsmaking på Mjøsa

Det er vanskelig å tenke seg en mer sommerlig måte å gjøre seg kjent med sesongens hvite viner enn gjennom en smaksseilas på Mjøsa i verdens eldste hjuldamper. Den lokale vinkjenneren Lars Wien Midtsundstad kåserer underveis, og drikken akkompagneres av havets fristelser. Turen går 1. juni.
Hvor: Gjøvik–Hamar t/r
Hvem: Skibladner

Skibåten fra Stavanger

På sommerstid er det turer i Lysefjorden som gjelder for Rødne Fjord Cruise, mens i vintersesongen legger de også kursen mot skibakkene i Sauda. Båten går klokken åtte hver lørdag og søndag fra Skagenkaien i Stavanger, bruker to timer på turen, og returavgangen går klokken 16.
Hvor: Stavanger–Sauda t/r
Hvem: Rødne Fjord Cruise

Barn om bord på Stena Saga

«Stena Saga» har ekstra mye moro for unga om bord på sin rute mellom Oslo og Fredrikshavn. I Elias-klubben kan for eksempel håpefulle mellom fire og ti år lære om sjøvett og livet til sjøs, mens apekatten Nysgjerrige Nils pleier å snike seg om bord i skoleferiene.
Hvor: Oslo–Fredrikshavn t/r
Hvem: Stena Line

Snarvei til Sverige

Overfarten tar kun 2 ½ time, så den store cruisefølelsen rekker nok ikke å sette seg. Ferga mellom Sandefjord og Strømstad er likevel en kjekk snarvei for østlendinger som har lyst til å utforske Sveriges vakre vestkyst, eller bare vil på en kjapp shoppingtur til søte bror.
Hvor: Sandefjord–Strømstad t/r
Hvem: Color Line

ABONNER PÅ REISER & FERIE digitalt eller på papir