HTML EMBED

Badetips til sommerferien

Nordmenn elsker å bade. Noen hakker hull i isen for å komme til og så fort sola dukker frem etter vinteren, hopper de nest ivrigste uti for å ta noen mer eller mindre elegante svømmetak i det store blå. Eventuelt i det knøttlille, grønne tjernet bak hytta.
For majoriteten av oss er likevel badingens gleder her hjemme begrenset til noen intense uker i juni, juli og august, og desto større grunn til å nyte den norske sommeren når den først er her.
Vi har tross alt kysten full av idylliske badeplasser, og her har vi samlet et knippe av dem. Noen får du ha så godt som for deg selv, andre må du nok regne med å dele med mange andre i høysesongen.

HTML EMBED

View Norges beste badeplasser in a larger map

Femunden for naturentusiasten

For den som virkelig vil være for seg selv og ønsker de store naturopplevelsene med på kjøpet, er Femunden et godt tips. På grensa til Sverige ligger Femundsmarka og det vakre vannet Femunden. En av de fineste stedene her er Grånesvika, som du finner på østsiden av sjøen. Stranda har fin sand og siden du må ta kano eller båt for å komme hit, er det stille og rolig.

Arkeologisk strandperle

På Værøy i Lofoten ligger en skikkelig perle av en badestrand. De lokale kaller den Puinn Sanden og den kan lettest nås med båt. Her finner du også to spennende huler hvor den ene har hulemalerier som er hele 3000 år gamle.

Paradisiske sandstrender

Solastranda er den mest kjente av de vakre Jærstrendene og har kritthvit sand, flotte bølger og er kåret til verdens sjette vakreste strand av Sunday Times.
45 minutter med bil fra Tromsø ligger Sommarøy i en lun og billedskjønn vik. Sommarøy har også toppet mang en liste både nasjonalt og internasjonalt.
«Æ lengta ofte utover te Mjelle», synger visesangeren Terje Nilsen i sangen om vakre Mjelle utenfor Bodø. Stranda fortjener absolutt en vakker sang, for maken til romantisk strand skal du lete lenge etter.

Heftig i havgapet ved Tjøme

På sydspissen av Tjøme i Vestfold finner du Verdens ende. Dette flotte friarealet og skjærgårdsområdet har handikaprampe, gjestehavn og en stilig gangbru over til de ytterste svabergene. Du kan bade i lune viker, eller nyte panoramautsikten mot det åpne, blå havet. Her ute finner du blant annet Tjømes tusenårssted, Verdens ende restaurant og det kjente Vippefyret.
PS: Er du veldig glad i svaberg, bør du også ta en tur til den velse øygruppa Stauper, som ligger en hyggelig båttur unna i retning Sandefjord.

Strender med blått flagg

Kun seks strender i Norge kan i dag smykke seg med et vaiende blått flagg. Det blå flagget deles ut av den uavhengige og internasjonale miljøorganisasjonen FEE, og tildeles strender som har rent badevann, rene strender og de beste tilbudene til sine badegjester.
Hvalstrand og Sjøstrand i Asker. Bystranda og Hamresanden i Kristiansand. Storøyodden i Bærum. Helleneset i Bergen.
Hvalstrand har også en spesiell funkisrestaurant med gourmetmat.

Naturistens strand

Oslos kanskje fredeligste naturiststrand ligger i en fin, langgrunn bukt på Rambergøya. Ta båt fra Vippetangen ut til Gressholmen og gå over steinene derfra og nyt sommeren uten en tråd. Alternativer i hovedstadsområdet er Strandskogen to kilometer sør for Ingierstrand bad, nordøstsiden av Svartkulp nær Songsvann og et eget område på Huk.
En online oversikt over resten av landet (og andre skandinaviske land) finner du på Scandinavian Naturist Portal.

Flere tips til ferie i Norge, se her

Hva er din favoritt? Fortell oss i kommentarfeltet her eller på Facebook

HTML EMBED