Gå til sidens hovedinnhold

«Bondehater» skifter jobb

Informasjonssjefen i DnB Nor trekker seg etter bloggbråk.

Det vakte oppsikt da informasjonssjefen i DnB Nor-eide Vital, Ole Irgens, skjelte ut bøndene i sin egen blogg.

Før sommeren skrev Nationen at Ole Irgens blogget om jordbruksoppgjøret under tittelen «Jævla bønder». Innlegget ble postet på Irgens private blogg da årets jordbruksavtale var et faktum. Budskapet var at staten ga for mye i jordbruksoppgjøret. Innlegget ble ikke tatt nådig opp i den norske bondestanden, der DnB Nor har titusenvis av kunder.

Nå har Irgens tatt konsekvensen av bråket

Trekker seg
Irgens har trukket seg som talsmann i Vital. Årsaken er bråket rundt blogginnlegget, bekrefter Irgens selv til NA24/Propaganda24.

- Jeg så at det ble så pass mye støy rundt den saken at jeg følte det var det beste både for meg selv og Vital at jeg trådte tilbake. Det er viktig å understreke at dette er en vurdering jeg har tatt selv; jeg har ikke fått sparken eller blitt vist ut bakdøren, sier Irgens til NA24/Propaganda24.

Irgens vil fortsatt jobbe innen kommunikasjon i DnB Nor-selskapet, men ikke i en fremtredende rolle.

- Jeg vil fortsatt jobbe med kommunikasjon i Vital, men ikke ha en talsmannsfunksjon, sier Irgens, som opplyser at han nå jobber med kundekommunikasjon innenfor privatundeområdet i Vital.

Tok avstand
DnB Nor-ledelsen var raskt ute å tok avstand fra uttalelsene til Irgens. Senere beklaget han selv også hva som kom frem i bloggen.

Lederen i Norges Bondelag var imidlertid ikke mild i sin beskrivelse av bloggen.

Det er skremmende og uholdbart at en av de fremste talspersonene for landets største bank har slike holdninger, uttalte lederen i Norges Bondelag

Kommentarer til denne saken