Gå til sidens hovedinnhold

Norges dyreste bolig

Norges mest omtalte bolig er også Norges desidert dyreste. Ingenting banker Det Kongelige Slott.

GRATIS OPPSETT: Les NA24 på mobil

Kongens slott, som ligger fantastisk plassert skuende ut over paradegaten Karl Johan og Stortinget. Den flotte boligen på vannvittige17.000 kvadratmeter, uten tjenesteboliger, er omringet av over 2000 mål tomt, med flere hageseksjoner, fontener og vann.

NA24 - din næringslivsavis

Slottet som kongebolig ble oppført mellom 1824 og 1848 av arkitekt Hans Linstow. Kapellet ble ferdigstilt i 1843 og bygningens grunnstein skal ha blitt lagt av selveste Kong Carl Johan den 1. oktober 1825.

Ville blitt verdens dyreste
Slottet er, uten sammenligning for øvrig, Norges dyreste bolig. Det å kjøpe boligen med tomt, slik den er i dag, vil kun sammenlignes med det dyreste verden har sett. Hadde boligen blitt lagt ut til salgs i dag, ville slottet passert engelske Updown Court og vært verdens dyreste hus til salgs.

- Dersom slottet skal bli solgt slik det er i dag, kan man jo sammenligne det med Chelsea-eier Roman Abramovitsjs bud på boligen til John Fredriksen i London. Så at slottet er verdt rundt 1,5 milliarder kroner er nok realistisk, sier stjernemegler Miguel Sørholt, i Privatmegleren Recidence, til NA24.

Kan bli mer verdt
Men det er noen forbehold som må tas med tanke på hva en eventuell kjøper kan gjøre med tomten.

- Dersom det blir lov å gjerde inn tomten, øker prisen. Men den virkelige økningen vil jo komme dersom tomten kan bli utbygd. Da snakker vi skikkelig store verdier, sier Sørholt videre.

Nå er det ikke så veldig mange privatpersoner i verden som har råd til en slik bolig. Men dersom ambassadene til USA og Israel skulle få muligheten til å kjøpe tomten, for så å gjerde den inn, mener Sørholt at prisen ville kommet i annen rekke.

Disse har råd
Miguel Sørholt var megleren som solgte den mye omtalte ”vaskebakkeboligen” på Bygdøy. Dersom han skulle tatt samme superrabattprovisjonen som da han solgte denne boligen ville han tjent rundt seks millioner kroner på salget.

De rikeste nordmennene på denne listen og de rikeste utlendingene på denne listen er nok i økonomisk stand til å kunne foreta seg et slikt kjøp.

Reklame

Påskeegg 2021: Dette er våre favoritter