Gå til sidens hovedinnhold

Norges dyreste leiligheter

Nye praktleiligheter selges nå på Tjuvholmen for svimlende 145.000 kroner per kvadratmeter. Se bilder.

Sitter du med litt for mye penger mellom hendene og har lyst på et nytt krypinn, kan kanskje det nye prestisjeprosjektet på Tjuvholmen i Oslo friste.

Se nederst i artikkelen for bildekarusell av prosjektet.

- Jeg har simulert solforholdene og utsiktsforholdene i dette bygget, og det blir fantastisk. Bygningen vil se flott ut og kommer til å bli et ikon. Det vil nok bli lagt merke til utenfor landets grenser, sier arkitekt Knut Ramstad i Selvaag Blue Think til Nettavisen.

Han snakker om byggetrinn 3 på fjordprosjektet utenfor Aker Brygge. Det runde bygget er tegnet av den anerkjente arkitekten Niels Torp og vil stå ferdig i slutten av 2010.

«Bygningen vil se flott ut og kommer til å bli et ikon.»

Knut Ramstad

Leilighetene rives bort
De 86 leilighetene ble lagt ut for salg 15. november i fjor, og allerede er 40 % av dem revet bort.

- Det har gått vesentlig bedre enn forventet. Vi har registrert i media at det er et mer mettet boligmarked for tiden, men dette prosjektet har så langt solgt like bra som de to foregående prosjektene på Tjuvholmen. Vi er svært godt fornøyd, konstaterer administrerende direktør i Tjuvholmen KS Gunnar Bøyum til Nettavisen.

Han forteller at det er leilighetene med kvadratmeterpris på 60.000 – 90.000 kroner som har solgt best så langt. Bøyum regner med å bruke litt lengre tid på å selge de dyreste objektene.

- Som en sørlandsby
- Det er mange som på grunn av solforholdene tenker sydvendt når de kjøper leilighet. Men på dette prosjektet får også de nordvestvendte leilighetene mye lys i form av kveldssol. Dessuten har jo alle god nærhet til vannet. Det er nesten som å være i en liten sørlandsby, mener Knut Ramstad i Selvaag Blue Think.

Og skulle du gå for det aller beste er det litt av noen praktleiligheter du kan slå kloa i.

Rådyr penthouse
På toppen troner en penthouseleilighet på 186 kvadratmeter. De er fordelt på fire rom og har i tillegg en balkong på 91,5 kvadrat.

Leiligheten ligger i 11. etasje og prisen lyder på 27 millioner kroner. Det gir en kvadratmeterpris på skyhøye 145.000 kroner.

Bøyum kjenner ikke til andre prosjekt i Norge som er dyrere.

- Vi konsentrerer oss om vårt prosjekt, men jeg har ikke hørt om noen leilighet til tilsvarende kvadratmeterpris. Dog solgte vi en leilighet på over 300 kvadrat til 40 millioner kroner i det forrige byggetrinnet, sier han.

Det gir en kvadratmeterpris på drøye 100.000 kroner. Kjøperne i det byggetrinnet kan glede seg til innflytting etter sommeren en gang.

Ingen tilsvarende på Finn.no
Til sammenligning er den dyreste boligen som i skrivende stund ligger ute på Finn.no en herskapsvilla på Nesøya til 25 millioner kroner. Men den er i tillegg over dobbelt så stor som toppleiligheten på Tjuvholmen.

Den leiligheten på Finn.no som ligger nærmest i pris, er en toppleilighet på 282 kvadratmeter i Stavanger til 20 millioner kroner.

Reklame

Oppdateres daglig: 10 kupp du gjør i dag