Norges råeste finanshus, Pareto, har med sine 578 ansatte fordelt på en rekke land blitt en fullblods maskin.

Pareto-gruppen hadde i fjor driftsinntekter på hele 2,48 milliarder kroner. Opp fra 1,87 milliarder året før.

Driftsresultatet endte på 989 millioner kroner mot 789 millioner kroner i 2012, og resultatet etter skatt ble rekordsterke 940 millioner kroner mot 536 millioner kroner året før.

Mesteparten av pengene kom inn fra meglerhuset Pareto Securitie, som hadde driftsinntekter på vel 1,6 milliarder kroner og et resultat før skatt på over 550 millioner kroner.

Down under
Selskapets hovedvirksomhet er rådgivning og megling innen verdipapirer og prosjektmarkedet, megling av skip, rigger og forsikringsavtaler, kapitalforvaltning og investeringsrådgivning.

Konsernet har nå kontorer i Stockholm, Malmø, Helsingfors, København, London, New York, Houston, Singapore og Rio de Janeiro, i tillegg til fem norske byer. Kontor i Australia er under etablering.

Saftig suksess
Svein Støle startet sin karriere i Kapital, men gikk i 1987 over i meglerhuset til Dagfinn Sundal og Jan Petter Collier.

I 1991 ble han sjef for Pareto, som da var eid av Oslobanken. Etter en periode med problemer i Oslobanken, kjøpte Støle, Widar Salbuvik, Anders Endresson og Erik Bartnes ut de gamle eierne.

Støle eier til sammen vel 86 prosent av Pareto AS, som igjen eier 75 prosent av Pareto Securities. Anders Endreson eier resten.

Under Støles ledelse har selskapet hatt en fantastisk opptur og han har blitt en av landets rikeste personer med en formue på over seks milliarder kroner.