Gå til sidens hovedinnhold

Norges nye hundekjendis

- Tarzan er prinsen av Marienlyst, smiler matmor Kristine Smith Knutsen. Bli med Tarzan når han gjør seg premièreklar til Hundeskolen.

(SIDE2): Tarzan (3) er ikke bare prinsen av Marienlyst, nå blir han også TV-stjerne. Alle TV-fjes får styling fra topp til tå, derfor tok Tarzan turen til Hundesalongen i Uelands gate. Med Side2 på slep.

Pelsen tilbake etter kastrering
Det er kun timer igjen til premieren av serien «Hundeskolen» på TV 2 - og både Tarzan og matmor, Kristine Smith Knutsen er i ferd med å gjøre seg klare. Men først må de til frisøren.

- Tarzan har hatt en hormonell pelssykdom, som gjorde at han mistet pelsen sin. Vi var derfor nøtt til å kastrere han, men etter kastreringen har han blitt helt ny. Du skulle sett han i mai, sier, Kristine Smith Knutsen.

I juni startet innspillingen av «Hundeskolen» i Enebakk. Nesten fem måneder senere har Tarzan fått pelsen tilbake - tykkere en noensinne.

- Han hadde ikke så lang pels før, og du kommer nesten ikke til å kjenne han igjen på TV. Men jeg er så glad for at han har fått pelsen tilbake, forteller mor om den rørende historien.

Det er nesten så han skjønner hva vi snakker om, der han speiler seg i glansen av sin nye pels.

Perfekt byhund
Kristine driver bakeriet «Franske Fristelser» i Kirkeveien, sammen med mannen sin. Paret bor også like i nærheten i en 80 m2 leilighet. Pomeranian-hunden fikk de for litt over tre år siden.

Han tror han er høy og mørk

Tarzans eier Kristine

- Hunderasen har ikke vært så vanlig her tidligere, men de siste årene har det blitt mer og mer vanlig med små hunder. Nå ser jeg både samboere og single menn med en liten chihuahua på armen i Frognerparken. Det er mer akseptert med selskapshunder, også for menn. I tillegg er det praktisk med en liten hund i bygårdene i Oslo. Han krever ikke mye plass, bare mye oppmerksomhet, smiler Kristine.

Koseklump
Tarzan er en typisk kosehund. Han elsker å kose under dyna, og blir sint hvis han blir dratt opp for tidlig om morgenen.

- Han er også flink til å prate. Vi kan sitte å se på hverandre og kommunisere i ti minutter. Tarzan har attitude. Han er jo prinsen av Marienlyst. Han tror han er høy og mørk, ler Kristine.

Paret jobber skift, derfor er Tarzan nesten aldri alene.

- Han elsker å leke, og mannen min leker gjerne med ham minst en time hver dag. Han er tidligere profesjonell amerikansk fotballspiller, så han har lært Tarzan noen triks. Men jeg har ikke sett dem enda, sier hun med et lurt smil om munnen.

For Kristine er Tarzan mest en koseklump.

- Ja, han vet at han kan snurre meg rundt lillefingeren, forteller hun.

Ikke høytidelig
Tarzan er en av ti hunder som du møter i «Hundeskolen». En etter en blir de stemt ut av programmet. Kristine er spent på hvordan hun blir fremstilt på TV, men innrømmer at hun ikke er spesielt selvhøytidelig.

- Jeg bare nusser og koser på Tarzan hele tiden, mange av de andre deltakerne tar nesten ikke på hundene sine engang. Nei, er du med på slikt, må du også tåle at du driter deg litt ut. Jeg tror det er noen som må svelge noen kameler i løpet av programmet. Jeg tar ikke meg selv høytidelig.

Men hvordan tror du at du blir fremstilt?

- Jeg blir nok fremstilt som frua fra Majorstua med en bortskjemt hund, smiler hun.

Det gjenstår å se - på TV 2 klokken 20 søndag.

Les mer om TV her

Reklame

Denne eksklusive motebutikken har salg bare én gang i året