Gå til sidens hovedinnhold

Norges største linselus

Noen klarer rett og slett ikke å holde seg unna rampelyset. De bare må vise seg frem. Side2 har kåret verstingene.

1. Per Heimly
Folk flest fikk øynene opp for fotografen som var i Ari Behns vennekrets da sistnevnte fant tonen med Märtha.

Kjetil Rolness satte virkelig Heimly på dagsordenen da han da han beskrev han i sin lørdagsspalte i Dagbladet i 2001.

I en ironisk artikkel der han tok for seg «svigersønnen fra helvete» passet han også på å ta med Behns kamerat Per Heimly:

«Heimly er trefjerdedels same, men ligner mer på en krysning av et lykketroll og Dracula i sivil.»

Siden den gang har Heimly dukket opp over alt. Mannen som har et utrolig talent bak kamera, er nok ikke andre fotografers favorittobjekt.

Likevel klarer Per sprellemann fra Snubba i Ofotfjorden å stikke hodet sitt frem over alt. En klar ener på linselustoppen.

2. Trond Giske
Vår nåværende kultur- og kirkeminister dukker naturlig opp i media ettersom han er politiker av yrke, men Giske har et ekstraordinært talent når det gjelder å dukke opp på arrangementer der andre kjendiser mingler.

Akkurat som Per Heimly er han i vennekretsen som sirkler rundt Ari Behn. I et intervju med P4 i 2001 omtalte han Behn slik:

- Ari er et sosialt geni.

Siden de to møttes og ble kompiser, har Giske også tilegnet seg noen geniegenskaper på det sosiale plan. I motsetning til Heimly fikk han komme i bryllupet til Ari og Märtha, og han stikker seg frem på de fleste store arrangementer og premierer. Nylig var han blant kjendisene som minglet med norske OL-utøvere.

3. Pia Haraldsen
Den siste pallplasseringen går også til en person som har tuftet mye av sin sosiale status på kongelige bekjentskaper. Pia Haraldsen er stedatter av dronning Sonjas nevø Karl Otto Haraldsen.

I den kongelige dåpen til Ingrid Alexandra stilte hun i en rosa kjole og ble medieyndling. Siden den gang har hun dukket opp i de fleste kongelige anledninger, og stort sett alle andre arrangementer hvor pressen er til stede. Hennes stefar Karl-Otto og moren Jasmin har nå skilt lag, og Piatok nylig et oppgjør med ham.

Til tross for flere år i det kongelige rampelyset var ikke Pia Haraldsen blant gjestene da prins Sverre Magnus ble døpt. Hun har også frontet seg både som skribent og programleder, og det skal nok mye til for at hun ikke er med på denne listen om ti år også.

4. Aylar Lie
Ble kjendis over natten da hun måtte trekke seg fra Frøken Norge. Aylar har siden den gang dukket opp som linselus og/eller fotografenes yndling stort sett hver eneste uke.

Dama har heller aldri lagt skjul på at hun liker rampelyset, og i løpet av en kort og hektisk periode har hun gjort rampelyset til sitt levebrød. I motsetning til de overnevnte har hun ikke hengt seg på miljøet rundt Ari Behn.

Likevel fikk også hun ekstrem oppmerksomhet ved hjelp av en annen kjendis, da hun i Se og Hør fortalte om sin hete natt med Robbie Williams. Hun etablerte seg også som Norges første glamourmodell og må få skylden for at det i dag finnes et utall lettkledde damer med ekstreme ønsker om å bli linselus og forsidepiker. Ingen av dem er i nærheten av Aylar, og mest sannsynlig vil de fleste av dem heller aldri bli det.

5. Petter Stordalen
Har blitt omtalt som gutten med gullbuksene, og er en av Norges mest fremgangsrike forretningsmenn. Gikk nylig av som konsernsjef i Choice hvor han eier over 90 prosent av aksjene.

I tillegg til å være vellykket forretningsmann har han også kommet som et friskt pust inn i underholdningsrampelyset de siste årene. Parallelt med at han har drevet sin forretningsvirksomhet, har han sprettet champagnekorker og deltatt aktivt på et utall premierer og store begivenheter.

Akkurat som Giske var han til stede under OL, og slo på stortromma og inviterte en rekke norske utøvere og kjendiser til party i OL-byen. Stordalen har også blitt kåret til Norges mest velkledde mann. Hans status, som er bygget opp over lang tid, tilsier at han vil dukke opp i ekstremt mange anledninger i flere år fremover, både som linselus og hovedperson.

6. Jan Thomas Østervold
Etter flere tv-programmer som gikk på stil, mote og interiør ble det plutselig en enorm etterspørsel etter menn som kunne fortelle andre menn hvorfor man ikke skulle drikke øl med begge hendene eller gå i shorts på restaurant.

Jan Thomas var en av disse og etter å ha jobbet med internasjonale kjendiser Hollywood ble han plutselig et kjent ansikt her hjemme som programleder i «Motepolitiet» på TVNorge.

Siden den gang har han vært en fast sparring-partner hver gang moter og stil skal diskuteres. Han har også tette bånd mange norske kjendiser og dukker ofte opp på kjendisfester og premiere sammen med kjente norske kvinner, deriblant Pia Haraldsen som er lengre opp på listen

Hans talent til å dukke opp som linselus i tide og utide, samt hans spisskompetanse innenfor mote og trende,r resulterte nylig i at han kunne samle sine kjendisvenninner til fest da han signerte kontrakten som Max Factors ansvarlige make-up artist.

7. Per Sundnes
Da den overnevnte trenden slo til var også Sundnes en av dem som fikk økt oppmerksomhet på grunn av sin ekspertise på området.

Som fast inventar i statskanalens populærkultur-program «Store Studio» har han reist verden rundt og møtt en rekke av verdens største stjerner. Han har også gitt ut boken «Chic og bruk i storbyen», her kan de som ikke er tv-slaver lære kodeksen som åpner nye dører for noen og enhver.

Han er kanskje ikke den som roper høyest, men om alle klarer å få like høy linselusfaktor som Per Sundnes etter å ha lest boken «Chic og bruk i storbyen» blir det omfattende bildekaruseller på Side2 i tiden fremover.

8. Idar Vollvik
Akkurat som Petter Stordalen er Vollvik en respektert forretningsmann, mest kjent er han som Chess-gründer, men som linselus har han også gjort det skarpt den siste tiden.

I Bergen fikk han heltestatus via sine sponsorkroner til fotballklubben Brann, og det var nok heller ikke mange som klaget da han betalte Kurt en million kroner for å spille på Brann Stadion.

Ellers har han flottet seg med dyre biler og dukket opp på en rekke premierer, noe som har resultert i en strøm av medieoppslag. Hans interesse for gründer-bedrifter har ført til at han også er programleder for TV 2-programmet «Skaperen».

For en stund siden kunne sjokoladehungrige nordmenn vinne en tur opp i verdensrommet om de deltok i en konkurranse frontet på Statos-sjokoladene. Vollvik bladde like godt opp en million for en slik tur. Han får nok ikke plante et norsk flagg på månen, men et stort steg enda lengre inn i rampelyset er det definitivt.

9. Barbro Fagerbakk
De fleste reality-deltakere ender opp som linselus i en kort periode før de arkiveres og blir glemt sammen med hundrevis av andre som har forsøkt å gjøre karriere på å krangle foran tv-kameraene i en eller annen setting.

Blonde Barbro fikk mye oppmerksomhet som deltaker i TV 2-serien «Farmen», og da hun senere datet programleder Gaute Grøtta Grav ble hun et fast innslag i rampelyset.

I tillegg til å stikke seg frem på premierer og kjendisfester har hun også posert som forsidepike i FHM.

Nå om dagen er hun aktuell som programleder på TV 2, samt at hun dater Moods of Norway-designeren Simen Staalnacke.

Begge de to har blitt et fast innslag på kjendisfester og premierer, og Barbro kan nok dele litt av linselusprisen sin med Staalnacke.

10. Finn Schjøll
Finn Schjøll eller blomster-Finn som mange kaller ham, har vært en fargeklatt i «God morgen Norge» siden 1996. I tillegg driver han to blomsterforretninger i Oslo og holder foredrag for næringslivet.

For de som ikke har opplevd Finns fargerrike person, så har han definitivt kommet igjen så det holder etter at han ble deltaker i TV 2s serie «Skal vi danse».

Fra å være en jordnær mann med sans for blomster har han blitt forsidestoff i samtlige av landets aviser, og han dukker opp i de rareste settinge. Side2s blogger, Linn de Lange, beskrev han nylig som en dansende krysning ellom Dame Edna og Elton John.

All heder til Finn som gjorde maks ut av sin rolle i programmet, men tittelen som linselus er vel fortjent. Da han ble stemt ut, kom han med følgende uttalelse til Side2

- Nå er det tilbake til butikken og frokost-tv, og vær sikker på at det ikke kommer til å bli noen nye sprell fra denne mannen, forsikret han.

11. Tor Milde
Slemme-Tor ser ut som om han mistrives ekstremt der han sitter i Idol-juryen og sutrer ukentlig. Men mye tilsier at han klamrer seg til jobben så lenge som mulig ettersom den har gitt han mer oppmerksomhet enn samtlige nok trodde var mulig.

Samtidig som han har slaktet purunge talenter til seernes store irritasjon og glede, har han stukket seg frem i de merkeligste sammenhenger. Blant annet har han fått oppmerksomhet på grunn av sine mange festlige historier.

Faktisk er disse historiene så festlige at Se og Hør i fjor meldte at vennegjengen hans samlet de villeste historiene i et «fyllefesttidsskrift» på 22 sider.

Milde ble stilt følgende spørsmål da han for første gang skulle være dommer i Idol:

- Du føler ikke du mister kredibilitet når du blir med i Idol-juryen?

- Det er riktig at mange musikkjournalister er opptatt av kredibilitet, men som den popjournalisten jeg er, har jeg aldri hatt kredibilitet. Akkurat det gir jeg ærlig talt blaffen i, sa Milde til TV 2.

Dersom det er mulig å få kredibilitet som linselus har Milde definitivt fått sin dose.

Reklame

NÅ: Knalltilbud på de superpopulære sekkestolene

Kommentarer til denne saken