Gå til sidens hovedinnhold

- Det styggeste jeg har sett

Søndag er det klart for kåringen av Norges styggeste kjøkken. Side2 har plukket ut sine «favoritter».

(SIDE2:) Et kjøkken er for mange et av husets viktigste rom. Det er der du lager mat, og i mange hjem der man spiser både frokost, middag og kvelds. Kjøkkenet er et rom som skal være varmt, koselig og innbydende, rommet for den gode maten og den gode samtale.

Hvilket rom synes du er styggest? Stem til høyre.

Man skulle kanskje tro at kjøkkenet var et av de rommene nordmenn tok best vare på, men det manglet absolutt ikke på henvendelser da TV3 gikk ut og oppfordret folket til å melde på sine stygge kjøkken til TV-programmet «Norges Styggeste Rom». På søndag skal de kåre det aller styggeste.

Siste nytt fra Side2: Sjekk forsiden akkurat nå!

Over 2000 søknader kom inn til sammen, men programleder Kathrine Sørland tror ikke at nordmenn har spesielt dårlig smak av den grunn.

- Det tror jeg absolutt ikke. Når vi er ferdig med å pusse opp rommene deres, så synes de at det er helt fantastisk. Jeg tror nordmenn har helt ok smak, og vi er jo veldig opptatte av interiør. At folk har stygge rom har nok mer med mangel på økonomi og mulighet å gjøre, mener hun.

Verst med dårlig renhold
Sørland mener det er mange faktorer som gjør et rom stygt, blant annet hvis det er gammelt og slitt, skittent eller har rare fargekombinasjoner.

- Folk har jo forskjellig smak, noen synes turkis er fantastisk mens andre synes det er helt pyton. Jeg synes nok det er verst hvis rommet er skittent. Vi var å så på ett rom som var så forferdelig skittent at interiøreksperten Halvor Bakke brakk seg, forteller hun.

Se flere bilder av stygge rom nederst i saken

Likevel er ikke folk flaue når TV3-gjengen kommer på befaring.

Pusser opp
- Nei det er det som er så fint. Det har jo meldt seg på selv, så de er fullstendig klare over at det er stygt. Da er det veldig fint å kunne komme å se og bare bekrefte at «Jepp, dette var jammen stygt».

Kathrine Sørland, Halvor Bakke og Elwin Bradshaw er gjengen som skal kåre Norges styggeste rom i flere kategorier, for så å pusse dem opp til det ugjenkjennelige.

Les mer:Norges styggeste rom?

- Folk burde kaste mye mer, det er ikke alt man trenger å samle på, sier Sørland om Ola Nordmanns tydelige samlemani.

- Folk samler på så mye dritt, og da blir det ofte vanskelig å forandre på ting.

Side2s moteekspert Trine Rasmussen har valgt ut sine «favoritter», og dommen er knusende.

Nummer tre

- Belegget over kjøkkenbenken er det verste på dette kjøkkenet. I tillegg er kjøkkeninnredningen malt i gult, noe som svært sjelden fungerer. Hva med å male kjøkkeninnredningen i hvitt, og legge på mosaikkfliser over kjøkkenbenken? Enkel og billig oppussing.

Nummer to

- Stakkars kjøkken, her er det jo ikke noe over kjøkkenbenken i det hele tatt, bortsett fra revnet tapet og sliten mur. Den mintgrønne fargen på innredningen er egentlig veldig kul, men til gulvbelegget blir det bare feil. Her er det bare ut med alt, og in med et flunkende nytt kjøkken fra topp til tå.

Nummer en

- Dette kjøkkenet er noe av det styggeste jeg har sett. Limegrønt var veldig in for noen år siden, så det er ikke sikkert det er så lenge siden det er pusset opp. Men hva med gulvet? Noe av det første man legger merke til på et kjøkken er ikke innredningen, men gulvet. Gulvbelegg er helt ut, og skal du pusse opp bør du går for parkett eller laminat. Den limegrønne innredningen til det brune gulvet gjør det heller ikke noe bedre ...

Er du enig? Har du et enda styggere kjøkken? Diskuter under bildekarusellen.

Er du fornøyd med Side2? Vi vil gjerne ha dine tilbakemeldinger. Klikk her!

Kommentarer til denne saken