(SIDE2): Australske Elwin Bradshaw (48) har inntatt norske TV-skjermer i serien «Norges styggeste rom», men det får vet er at han er såpeskuespiller kjent fra serien «Naboer» og «Flying Doctors».

Ransepisode
Elwin spilte til og fra i den populære australske serien «Naboer» i en periode på over to år. Han spilte en bankmann og i en av episodene ble han ranet. Mange år senere førte episoden til at noen observante seere kopierte «Naboer»-ranet i London, et såkalt «Copycat»-ran som Elwin selv beskriver det.

- BBC viste en snutt av episoden jeg spilte i på nyhetene og derfor kom det en sjekk i posten med navnet mitt på. Jeg forsto jo ikke helt hva som foregikk, men en må jo le når noen har kopiert et ran fra en såpeopera, smiler Elwin.

Kjent med personene
I oppussingsprogrammet «Norges styggeste rom» er det programleder Kathrine Sørland som styrer, mens dekoratør Halvor Bakke og designer og snekker Elwin har gjort norske rom vakrere.

- Vi er uglybusters, ler Elwin Bradshaw til Side2.

- En del av min jobb er å bli kjent med de vi skal pusse opp hos dem som invitert oss til å rydde opp og skape et levelig miljø for dem. Jeg ville ta med elementer vi skulle rydde opp i og bringe videre i deres nyoppussede hjem, forteller han.

I en av episodene fikk en ung mann ved navn Fredrick pusset opp sitt gamle kjøkken han hadde arvet av sine besteforeldre. Kjøkken var klassisk gammelt syttitalls, fargerikt og med store fliser på veggene. Flisene ble plukket ned og en del av dem ble inkludert som en plate under kaffemaskinen - noe Fredericks mor satte stor pris på.

Elwin er lidenskapelig i sitt arbeid. Bak hver lille detalj ligger det stor omtanke og mye jobb. Han vil at person som bor i leiligheten de invaderer skal føle seg hjemme og komme inn i et miljø der de føler seg som seg selv.

Les også: - Det styggeste jeg har sett

Bred erfaring
Både Halvor og Kathrine har forholdsvis bred erfaring fra norsk tv, etter opptredener henholdsvis iblant annet «Homsepatruljen» og «Top Model».

Elwin på sin side har med sin unike blanding av kreativitet og håndverkerferdigheter fått en betydelig rolle i et programmet han debuterer i på norske TV-skjermer. Altmuligmannen har erfaring fra scenografi, såpeopera, produksjon av reklamefilm og opplysningsfilm, kunstinstallasjoner, design og bygging av rekvisitter til studio og festival og jobbet mye med teater.

Siste nytt fra Side2: Sjekk forsiden akkurat nå!

Norsk kone
Elwin ble, som mange andre, lokket til Norge av en norsk kvinne, regissøren Tale Kristine Skeidsvoll. Hun vant nylig en pris på «Gullruten» for dokusåpen «Et lite stykke Thailand». Sammen har de to bodd både i Australia og Norge, men Elwin har de siste fem årene hatt Norge som hjem.

Barneteater
Den handy og svært kreative altmuligmannen kommer fra Melbourne der han bodde med sin tidligere kone og deres tre barn. Den gangen var det teater som sto i høysetet for skuespilleren og det er barneteater som ligger hans hjerte nærmest.

- Jeg håper på å få jobbe med barneteater her i Norge også, det er neste post på programmet. Det er min lidenskap, for barn er de ærligste menneskene som finnes. Kan man underholde dem og få dem til å le, så er det ekte, sier han.

«Norges styggeste rom» ser du på TV3 søndager kl. 20.00.

Er du fornøyd med Side2? Vi vil gjerne ha dine tilbakemeldinger. Klikk her!