Gå til sidens hovedinnhold

- Da jeg stod der kjente jeg virkelig hva det betyr å være redd

Dette fikk nesten Sunniva til å trekke seg fra konkurransen. Igjen.

(SIDE2): Sunniva Hiis Bergh (19) hadde det tøft i den fjerde episoden av «Norges Tøffeste». Etter flere døgn uten mat, og sterke fysiske påkjenninger var hun klar for å trekke seg.

Ville trekke seg

- Jeg hadde lyst til å trekke meg. Men etter at jeg fikk tenkt meg litt om tenkte jeg at jeg selv, familien min, og kjæresten min ville bli veldig stolt av meg om jeg fortsatte, forteller Bergh, og utdyper overfor Side2:

- Jeg hadde mistet motivasjonen og var irritert fordi det var så mye utholdenhetsoppgaver, og ingenting der jeg følte at jeg kom sterkt ut. Jeg driver med styrketrening og jeg håpet hele tiden at vi skulle få noe der jeg kunne bruke styrken min. Jeg tenkte at familien min og kjæresten min ville bli veldig stolt hvis jeg fortsatte, og akkurat der og da var det det eneste som motiverte meg. I tillegg til at jeg hadde et lite håp om at duellen skulle ha noe med styrke å gjøre.

Hun deltok senere i en duell, hvor hun skulle rapellere med hodet først nedover en fjellvegg.

- Mine styrker opp i dette er at jeg er sterk, og flink til å tvinge meg selv til å gjøre ting jeg egentlig ikke har lyst til. Jeg er også flink til å koble av, og det kom godt med med tanke på at vi bodde oppå hverandre, har Sunniva tidligere uttalt til Side2.

Deltakerne bodde under innspillingsperioden i en rå bunker på Hegra Festning i Nord-Trøndelag, hvor de dusjet i iskaldt vann, og de fikk utdelt minimalt med mat. Faktisk såpass lite at noen av guttene bestemte seg for å finne noe å spise i søpla.

Alt dette i tillegg til de tøffe konkurransene.

- Jeg hopper aldri herfra

I kveldens episoden skal deltakerne hoppe fra en fjellskrent og ned i en foss ved Sona i Trøndelag. Bergens-jenta har høydeskrekk, og var veldig usikker på om hun skulle forsøke i det hele tatt.

Nok en gang kom 19-åringen inn på tanken om å trekke seg.

- Da jeg stod og skulle hoppe ned i elven var det like før jeg trakk meg. Jeg tror jeg hadde vondt i hele meg, sier Bergh.

- Etter oppgaven med gassmaskene var jeg utslitt. Det var nesten to døgn siden jeg hadde spist, jeg hadde såvidt sovet og var utrolig trøtt, og det hjalp heller ikke at jeg hadde kjempevondt i ankelen. Det er mye som ikke blir vist på tv, blant annet at da bakkeløpene var gjennomført, så sto jeg kliss våt og kald i singlet og kort tights veldig lenge før vi fortsatte innspillingen. Jeg husker en av de andre deltakerne bemerket at jeg var helt blå rundt munnen og jeg hadde ingen følelse i hverken tær eller fingre. Jeg mistet rett og slett alt av konkurranseinstinkt, jeg følte plutselig at det ikke var verdt det. Jeg visste at jeg skulle i duell, og jeg ante ikke hvem jeg skulle velge. De andre hadde tross alt gjennomført oppgaven mye fortere enn meg.

Men i steden for å trekke seg bestemte hun seg for å bokstavelig talt hoppe i det. Også denne gangen.

- Jeg vet ikke hva som fikk meg til å hoppe. Akkurat da jeg hoppet så kjente jeg virkelig hva det betyr å være redd. Men jeg følte meg også ekstremt tøff. Jeg hoppet rett ned i frykten min, sier hun.

Se klippet her:

HTML EMBED

Hun forteller at det verste i konkurransene ikke nødvendigvis er selve oppgavene deltakerne må gjennom.

- Vi måtte oppgi vår største frykt før vi begynte innspillingen, og hvis det er noe jeg er veldig redd for så er det høyder, og dessverre ble vi utsatt for mye høyder. Men det verste var vel egentlig all ventingen. Når vi skulle gjennomføre oppgaver en og en, var jeg nesten alltid sist ut. Det gjorde at jeg satt og ble mer og mer nervøs.

Til tross av de fysiske og psykiske utfordringene, angrer hun ikke på at hun ble med i «Norges tøffeste».

- Det har vært en opplevelse å være med! En sjanse til å gjøre noe helt annet en hverdagen her hjemme! Har lært veldig mye om det å presse meg selv, men også at man må lytte til seg egen kropp. Jeg har fått sjansen til å møte mange fantastiske mennesker, og det er jo et minne for livet selvfølgelig!

Mer fra Side2.no: Sjekk forsiden nå

Bergh har for tiden et friår etter VGS, og i tillegg til å trene og arbeide, så er hun opptatt av sosiale medier.

Hun har sin egen blogg, og også en Instagram-konto som går under navnet Crossfitbabe1 hvor hun har over 7800 følgere.

Bloggen til Sunniva finner du her.

«Norges tøffeste» ser du på NRK3 tirsdager kl 22.25.

Reklame

Nå: Vi selger ut Pondus-bøkene på lager fordi vi skal flytte

Kommentarer til denne saken