Gå til sidens hovedinnhold

Unik overnatting

Slik har du aldri overnattet i Norge før.

HTML EMBED

På ferie i Norge

Det finnes mange sære, spesielle og interessante steder å sove på i Norge. Mange av dem har en standard på høyde med det beste innen hoteller. Hvorfor ikke ta inn på et litt annerledes overnattingsted neste gang du skal på ferie i Norge? Under presenterer vi noen godbiter.

1. Nomadenatt i Telemark

Er du sykkelfantast, har du kanskje allerede oppdaget Nissedal. Hvis ikke bør du sjekke ut et av landets beste steder for offroadsykling. På Canvas hotell sover du i mongolske yurter og lærer terrengsykling etter ditt nivå. Etter endt tur kan du sette deg i badekaret på verandaen og nyte et glass vin mens solen går ned over tretoppene og middagen blir klar.
Priseksempel: 5000 kr per døgn på pakkepris som inkluderer leie av sykkel, middag, lunsj, guide, massasje og overnatting *

2. Sov som Nøtteliten i Hedmark

Nærmere «nattur'n» enn dette skal du lete lenge etter å komme. I Ringsaker overnatter du på toppen av verden. Trehyttene er bygget åtte meter over bakken og helt oppe blant tretoppene. Her får du god oversikt og nærkontakt med skogens fugler og dyr. Du kan velge om du vil bo i ei gran, furu eller lerk, og i granhytta er det til og med tilrettelagt for bevegelseshemmede.
Priseksempel: 1299 kr per rom i furuhytta som tar fem personer *

3. En seng i isødet på Svalbard

Vil du føle deg som en ekte polarhelt, om det så bare er for en natt, finnes det ett sted for deg. Verdens eneste innefryste hotellskip ligger i Tempelfjorden på Svalbard. Overnattingen kan ordnes gjennom Basecamp Explorer. Er du heldig, får du kanskje til og med se isbjørn på jakt etter sel.
Priseksempel: 7990 kr, inkluderer aktiviteter, utstyr, overnatting og måltider i henhold til program. *

4. Bonderomantikk i Buskerud

De kaller seg verdens minste hotellkjede, bøndene i Numedal. I området rundt Rollag tilbyr ti gårdbrukere gjestene sine overnatting på stabburet med sin hotellkjede Stabbursnatt. Det eldste stabburene ble bygget før Svartedauen. Sengene er av god kvalitet, men ellers er det enkel standard. Du kan bestille frokost fra Stasjonsfruene som leverer maten på døra fra klokka 08.00.
Priseksempel: 500 kroner inkludert sengetøy. *

5. Lavvo under Nordlands polarhimmelen

Med åpen sikt rett ut i havet, lite kunstig lys og milde vintre er Hov i Lofoten ett av de beste stedene i verden for å se etter nordlys. Du overnatter i lavvo og kan om du vil bli servert både litt mat samt historier om det mytiske nordlyset. Vil du heller være alene, kan du trekke deg tilbake til lavvoen og varmen fra kaminen.
Priseksempel: 1990 kr for 2 personer inkludert oljelamper, kamin, ved til varme, reinskinn, sovepose og frokost *

6. I ett med landskapet i Møre og Romsdal

Juvet landskapshotell er Europas første i sitt slag. Utenfra synes de sju rommene nesten ikke for de ligger gjemt mellom bjørk og furu, i stupbratte bakker eller inne blant skulpturelle steiner. Rommene ser kanskje litt små og triste ut fra utsiden, men når du kommer inn åpner naturen seg. Hotellet har høstet lovord fra mange internasjonale designmagasiner.
Priseksempel: 2000 kroner per person i dobbeltrom med helpensjon.

7. Iskald nattesøvn i Oppland eller Finnmark

Uansett hvor mye bråk det er på utsiden av dette hotellet kommer det ikke til å vekke deg. I ishotell blir alle lyder stengt ute og om du liker å sove i kalde rom, vil du sove som en baby her. Det finnes fire ishoteller i Norge og alle blir bygget opp på nytt hver vinter. Du sover på reinsdyrskinn og i godt isolerte soveposer og rundt deg er det spennende iskunst.
Priseksempel: 2350 kr for en natt på Kirkenes snøhotell inkludert transport, treretters middag, overnatting, velkomstdrink, sauna og frokost. *
Hunderfossen
Alta
Kirkenes
Bjorli

8. Ut mot havet i Sogn og Fjordane

I hundrevis av år har fyrene langs den norske kysten lost skip og mannskap trygt til havn. I dag har mange av fyrene åpnet dørene sine for at du og jeg skal kunne få en natt med havsblikk. Jeg blir faktisk fristet til å si at fyrene har fått en helt ny oppgave – å lose turister til indre ro.
Priseksempel: 3800 kr for en langhelg for to personer i brudesuiten på Kråkenes fyr *
Finn ditt fyr: www.fyr.no

9. Sov under bakken i Sør-Trøndelag

Det ligner mest på moderne hobitthjem – SubHusene til Stokkøy sjøsenter. Utleieleilighetene er bygget i betong og glass og under bakken. Hver leilighet har en glassveranda ut mot stranden. I taket – altså bakken – er det et ovalt vindu akkurat slik som de små godslige hobittene i Tolkiens historier ville ha likt det.
Pris: 1350 kroner for dobbeltlugar

10. Vigslet hotellbåt i Sogn og Fjordane

Askvoll fjordhotell i Sogn og Fjordane har en egen hotellbåt, MK Lauvanger. Så vidt de som eier båten vet, er det den eneste båten i verden som er vigslet. Etter krigen trafikkerte båten Finnmarkskysten som kirkebåt siden alle kirkene i området var brent ned. I dag blir båten brukt både til dagsturer, bryllup og overnattingsturer inn i Fjord-Norge.
Priseksempel: Leie av hotellbåten avtales med Askvoll fjordhotell

11. Norges høyeste senger i Sogn og Fjordane

Fannaråkshytta er Norges høyeste overnattingsted og ble med på The Times online sin korte og eksklusive liste over verdens mest avsidesliggende hoteller. Den ligger 2068 meter over havet, har sengeplasser til 32 personer og er en av Turistforeningens hytter. Her leves det enkle pietistiske livet uten andre ekstragoder enn dem du orker bære med deg til topps.
Priseksempel: 295 kroner for ikke-medlemmer av Turistforeningen i 1-3 sengsrom *

ABONNER PÅ REISER & FERIE digitalt eller på papir

* Prisene i denne saken kan variere etter dager på året, antall personer eller andre elementer og er bare ment som veiledende. Se nettsider eller kontakt overnattingstedene for konkret pris.

Kommentarer til denne saken