Gå til sidens hovedinnhold

Norse Energy i riktig retning

Oljeselskapet Norse Energys inntekter gjorde et kraftig hopp i tredje kvartal som følge av Mid American-kjøpet. Bunnlinjen viste også en positiv utvikling, og planen for neste års boreprogram blir nå utvidet

Norse Energy hadde i tredje kvartal driftsinntekter på 47,2 millioner dollar, opp fra 11 millioner i andre kvartal. Økning skyldes selskapets innkonsolideringen av salgs- og rørledningsselskapet Mid American Natural Resources Inc. Selskapet kjøpte og solgt olje- og gass for 35 millioner dollar i kvartalet.



Driftsresultatet til Norse økte fra 2,9 millioner dollar i andre kvartal til 3,3 millioner dollar i tredje kvartal..



Resultat før skatt steg fra 2 millioner dollar til 2,5 millioner.



Mer boring

Norse Energy driver primært med olje- og gassvirksomhet i USA og utenfor Brasil. Den amerikanske virksomheten består foruten Mid American av flere olje- og gasslisenser hvor det bores produksjonsbrønner på kontinuerlig basis.



Boringen har gått tregere enn ventet, blant annet på grunn av problemer med en av boreriggene, samt ny lovgivning. I Medina-området ligger boreprogrammet omkring 30 dager på etterskudd og så langt er 15 brønner boret av planlagt 22 før nyttår.



I den østlige divisjonen er kun to brønner ferdige av et planlagt program på åtte i delstatene New York. På Pageville-lisensen er oppstart av boring av to brønner ventet i desember.



I tilelgg varsler Norse Energy nå at boreprogrammet for neste år utvides fra 40 til 60 brønner.



I Brasil fortsetter Coral-feltet å gi et positivt bidrag, og ytterligere kontantstrøm er ventet fra brasiliansk sokkel fra midten av 2006 når Manati-feltet kommer i produksjon. I tillegg kommer leteprogrammet i Brasil i gang om kort tid, som selskapet venter vil føre til betydelig effekt for selskapet gitt de store potensielle reservene.

Reklame

Nå: Gjør et kupp på alt du trenger til løpeturen

Kommentarer til denne saken