Gå til sidens hovedinnhold

Norse gir gass

Satser på ny dobling av den amerikanske produksjonen

Norse Energy Corp. nådde produksjonsmålet før 2009 rant ut. For virksomheten i USA kom den daglige produksjonen opp i 12.000 kubikkfot, tilsvarende 2.137 fat oljeekvivalenter, innen utgangen av 2009.

Ved utgangen av inneværende år skal produksjonen nok en gang dobles.

Da selskapet solgte unna rettighetene til Medina-produksjonen i 2007 satte selskapet seg et mål om å erstatte denne og doble produksjonen til 12.000 kubikkfot gass.

- Det er med stor glede at jeg rapporterer at vi har møtt vårt produksjonsmål for utgangen av året i 2009, i tillegg til å oppnå en ny produksjonsrekord i mellomtiden, kommenterer konsernsjef Øivind Risberg i en pressemelding.

Veksten i produksjonen kommer etter at de har ferdigstilt tilknytningen av to nye brønner til en rørledning i tillegg til at de har fått myndighetenes godkjennelse slik at de kunne gjenoppta produksjonen ved eksisterende brønner. Det er sandsteinprosjektet Herkimer som hovedsakelig har sørget for produksjonsøkningen.

Den nye produksjonsrekorden ble nådd selv om selskapet har flere brønner som skal knyttes til systemet av gassrørledninger. Disse brønnene er ventet å bli tilknyttet systemet tidlig i 2010 når en planlagt utvidelse av rørledningene er fullført. I USA venter selskapet at de vil bore 30 tilleggsbrønner ved Herkimer-feltet i løpet av inneværende år, og har satt seg et mål om å doble produksjonen til 24.000 kubikkfot per dag i løpet av året. Det tilsvarer 4.275 fat oljeekvivalenter per dag i 2010.

Norse vurderer også å utvikle 180.000 acres (728,44 kvadratkilometer) hvor 130.000 acres har et betydelig potensial for skifer i Marcellus og Utica.

Reklame

Pørni slår alle rekorder - her ser du serien

Kommentarer til denne saken