Englands rikeste klubb har gjort en nordmann til en av de rikeste i fotballen. Det mener VG i en kommentar at er den største enkelthendelsen i norsk fotball noen gang.

Inspirert av Josimars tweet om kommentaren har vi laget en liste over 10 enkelthendelser som er større enn denne overgangen.

1. Rekdal setter inn straffen mot Brasil

Norge hadde vært en miniputt-nasjon i fotball lenge da Drillo tok over, og da Kjetil Rekdal satte inn straffen mot Brasil var det siste beviset på at Norge hadde også blitt en fotballnasjon.

Klikk her for å abonnere på nyhetsbrev fra Norsk debatt

2. Bronsefinalen i OL i 1936

Norge var bare det som var enten en dårlig dommer eller en dommer som likte noen lag bedre enn andre, unna å vinne OL i Berlin i 1936. Norge slo for øvrig vertsnasjonen, Hitler-Tyskland, i kvartfinalen.

3. Norge vinner VM i fotball i 1995

Norge slo Tyskland i finalen den 18. juni. Ann Kristin Aarønes ble toppscorer, og Hege Riise beste spiller i mesterskapet.

4. Ole Gunnar Solskjær blir manager i Manchester United

Manchester United har vært, eller er, verdens største klubb. En tidligere spiller, norsk, tok over klubben som midlertidig manager. Han imponerer så stort at han til slutt signerer fast avtale. For en klubb som kan signere hvem som helst av trenere.

5. Gullballen til Ada Hegerberg

Den 3. desember 2018 ble hun den første norske spiller til å vinne den franske hedersprisen Gullballen.

6. Einar Jan Aas blir første fotballproff i England

Einar Aas vant Bundesliga to ganger med Bayern München, men det største var han som første nordmann ble signert til engelsk fotball. Et Nottingham Forest under Brian Clough.

7. Kampen mot England i 1981

Ikke minst Bjørge Lillelien.

8. Per Bredesen ble seriemester i Italia

I 1957 ble han som første, og hittil eneste nordmann, italiensk seriemester.

9. Norsk fotballforbund ble stiftet

Den 30. april 1902 ble fotballforbundet i Norge stiftet.

10. Human rights on and off the pitch