Etter min kronikk i Aftenposten, om forskjellen på hijab og skaut, ble jeg invitert til kveldens sending av Debatten.

I dag fikk jeg imidlertid denne tekstmeldingen av redaksjonen i NRK:

«Hei. Vi har fått så mange tilb.meld om at det ikkje er relevant el greit å debattere hijab i lys av Iran-demo, at vi ikkje går vidare med planlegginga fram mot kveldens Debatten.»

Les også: Har vi kanselleringskultur? Ja! Har vi berøringsangst? Ja!

Jeg er meget frustrert over at statskanalen bukker under for presset fra islamister og hijabister. Det betyr at ytringsfriheten er under press.

NRK, som er størst og skattefinansiert, setter demokratiet og ytringsfriheten i revers. NRK svikter de iranske kvinnene.

De har tidligere gått på tå i møte med moskeer og kvinner som bærer hijab. I dag har det blitt slik at denne gruppen kan bestemme hvilken debatt som skal sendes, hvem som skal sitte i panelet, eller hva som ikke skal debatteres.

Vi er i Norge, i 2022.

Dette er uverdig.

Bagatelliserer hijabpåbudet

Det har gått over en måned siden Mahsa Aminis død og iranske kvinner protesterer med å kaste hijaben på skolen og på åpen gate. De blir arrestert, skutt, påkjørt av biler og får syre kastet i ansiktet, men de forsetter kampen.

Det første kravet er på fjerne hijabpåbudet.

Dette er en revolusjon som ledes av kvinner og symbolet er hijaben.

I Norge, derimot, elsker vi hijaben. I stedet for å støtte iranske kvinner, kveler vi hijabdebatten.

Hijabister og «hijab-elskere» i Norge påstår at revolusjonen ikke er for hijab, men på grunn av demokratiet. De vil bagatellisere hijabpåbudet.

I 43 år har de iranske kvinnene kjempet mot dette påbudet. De vet at dersom de skal oppnå likestilling, må påbudet opphøre. De vet dette, fordi hijaben er et ideologisk symbol som markerer underkastelse og aksept av et patriarkalsk regime. Hijab og demokrati går ikke sammen.

Les mer fra norsk debatt

I Norge blir det snakket pent om demokratiet, men de støtter ikke de iranske kvinnenes revolusjon. Tvert imot, de legger lokk på debatten. De som bærer hijab dolker de iranske kvinnene i ryggen.

Dersom de iranske kvinnene vinner revolusjonen, blir hensiktene avslørt. At plagget ikke har noen ting med religion å gjøre, men snarere er et symbol på en brutal politisk ideologi.

Du kan ikke bære hijab og snakke om likestilling samtidig.

Ta av hijaben og støtt de iranske kvinnene!