«Ja, og dette må vi gjøre noe med», sier regjeringens nye smitte- og tiltakskoordinator Kamomilla Brundtland-Støre, som jeg treffer bak doble munnbind på reglementert avstand mellom to hasteinnkalte pressekonferanser.

«Så nå vil regjeringen endelig forenkle reglene?», spør jeg.

«Ikke våre regler», svarer smitte- og tiltakskoordinatoren. «Men alle andre regler i samfunnet, slik at det totalt sett ikke blir flere regler for den enkelte å sette seg inn i.»

«Dette tror jeg nesten du må du forklare nærmere.»

«Ja, i Norge har vi jo mange fridager, merkedager, helligdager og flaggdager», fortsetter hun. «For å forenkle dette har vi nå førstkommende søndag valgt å slå sammen morsdagen, fastelavenssøndagen og Valentinsdag. Nå som vi får unnagjort alt det på en dag, får folk frigjort tid til å sette seg inn i våre regler, samtidig som de får et effektivt smittevern. Skulle alt dette feires hver for seg, ville nemlig hver husstand ha rett til å få besøk av 15 gjester. Med en slik sammenslåing begrenser dette seg til kun fem.»

Her kan du lese flere innlegg av Tommy Sørbø.

Jeg spør om hun ikke er redd slike inngripende tiltak kan skape mistillit til myndighetene.

«Mistillit til myndighetene i en så viktig sak er det dessverre ikke anledning til ifølge smittevernloven, med mindre koronaen er over naturligvis, og da har man jo ingen grunn til det.»

Brundtland-Støre forteller videre at regjeringen nettopp har vedtatt en ny forordning om forenkling av festdager, som hun skal legge fram på en ekstra, ekstraordinær pressekonferanse om et kvarter. Hun viser meg et dokument med følgende tekst:

Alle i ring 2 på gult nivå mellom sekstifem og syttifem, som bor hjemme og ennå ikke har mutert, skal slå sammen årets 17. mai med julaften og nyttårsaften. Men for at dette skal kunne skje innenfor egen kohort på en neddempet måte med minst mulig luftbåren smitte, legges så denne dagen til vaffelens dag den 25. mars.

Les også: Regjeringen med siste nytt: Klare råd om vinterferien

Dessuten kan hun røpe at regjeringen nå også arbeider med en ny lov der begravelser, bisettelser, offentlige sørgedager og minnehøytideligheter heretter skal kombineres med halloween. Noe hun utdyper på denne måten:

«Alt handler om død, ikke sant? Så da slår vi simpelthen to fluer i ett smekk», smiler hun og klapper hendene sammen for å understreke sitt poeng. Før hun legger til:

«Undersøkelser tyder dessuten på at en litt tøysete skremming fra bleke, sortkledte personer som ellers ikke skiller seg noe særlig ut fra folk som sørger, vil kunne gi de sørgende muligheter til å trekke på smilebåndet i en ellers trist korona-hverdag. Noe som også kan bidra til å stoppe snufsing og gråting, og dermed redusere muligheten for dråpesmitte. Å koble halloween til begravelser er også god folkeopplysning. For på den måten får folk lært litt om merkedagenes opprinnelse og sammenheng. Og det kan jo være fint i en tid der skoler er nedstengt og offentlig foredragsvirksomhet ligger nede.»

«Ja, la oss håpe det», svarer jeg og spør om regjeringen har noen reiseråd nå i forbindelse med vinterferien.

«Hold deg hjemme!» svarer hun. Og fortsetter:

«Og ser du noe mistenkelig, ikke vær redd for å si i fra. Vi har dessverre rapporter om at folk som ikke har smittepapirene i orden har forsøkt å ta seg illegalt over grensene fra en kommune med høyt smittetrykk i ring 1 til kommuner med mindre smittetrykk i ring 2. I Follo har til og med lokalbefolkningen fungert som grenseloser, og i nattens mulm og mørke smuglet hele familier over til andre kommuner på denne måten. Dette burde vi ha satt inn hæren for å få slutt på!», formelig roper regjeringens nye smitte -og tiltakskoordinator, før hun legger forsiktig til:

«Dersom det hadde latt seg gjøre innenfor dagens regler når det gjelder smittevern.»

Les også: Undersøkelse: 168.000 nordmenn skal reise utenlands i vinterferien

«Du er ikke redd for at dette vil skape opprør da?», prøver jeg meg

«Nei, for vi har nemlig noen gode nyheter også.», svarer hun opprømt, og vifter med en trykksak, som skal sendes ut til alle landets husstander.

«Regjeringen har nettopp åpnet for at folk i regioner med samme kategori smittetrykk kan få anledning til å besøke hverandre. Det vil si at ring-1-folk i Oslo-regionen kan ha kontakt med ring 1-folk i Bergens-området, dersom de begge har høyt tiltaksnivå, men synkende trend, og kan sluses over fjellet på gule eller grønne dager langs kjente smitteveier. I helgene tillater vi også enkelte former for seksuell kontakt mellom folk som begge hører hjemme i ring 2 med blodtype null eller lavere, men ikke på større kjøpesentre og/eller dyrebutikker, og bare dersom 2-metersreglen kan følges.»

Her kan du lese flere meninger fra Nettavisen Norsk debatt.

«Har virkelig regjeringen brukt ressurser på noe sånt nå?», spør jeg forundret.

«Nei, naturligvis ikke.», svarer regjeringens nye smitte- og koronakoordinator, og gir meg et eksemplar av den nye trykksaken.

«Dette er i all hovedsak en norsk oversettelse av den saudiarabiske: «Råd og tips om oralsex med nikab», sier hun, før hun skynder seg videre til nye hasteinnkalte pressekonferanser.