Gå til sidens hovedinnhold

Ansetterne må unngå Tinder-sveiping

Selv om Nav-tallene viser opp mot 30.000 arbeidsledige i Oslo, ligger det mange stillinger ute på Finn.

Debattinnlegget gir uttrykk for skribentens meninger.

De hektiske marsdagene i 2020 da alle snublet vantro ut i gatene i Oslo med skjermer under armen og ut av butikkportene, var det vanskelig å se for seg at det skulle vare. Et sted i bakhodet surret tanken på at det umulig kunne vare fjorten dager, for ikke å snakke om fire uker, på hjemmekontor.

For flere ble det etter hvert klart at de ikke skulle tilbake, og mange føler at de står i en krig. Tanken på å være en av de rundt 25.000 arbeidsledige i Oslo over tid gjør en redd.

Les også: Ikke la dette skje uten offentlig debatt

Selv om Nav-tallene viser opp mot 30.000 helt arbeidsledige i Oslo, tallene varierer fra uke til uke, viser et enkelt Finn-søk at det ligger stillinger ute. Som Øystein Dørum i NHO uttalte til Dagens Næringsliv i forbindelse med en artikkel om permitterte indikerer det en mismatch. Artikkelen stod på trykk i DN den 11.01.2021. De som går ledige har ikke den kompetansen som blir etterspurt.

Unngå å bli sveipet til venstre

Hva skal til for å unngå at arbeidsgiver sveiper deg til venstre når du søker?

Relevant utdanning og fullført videregående skole er noe av det viktigste å få på plass for å komme raskt i jobb. Vi i Høyre har stor tro på utdanning som nøkkelen til samfunnsdeltakelse: Å kunne lese, skrive og regne er viktig for å fungere i samfunnet og på en arbeidsplass. I et stadig mer komplekst samfunn blir utdanning viktigere for å få jobb.

Det er også helt vesentlig for evnen til kritisk tenking, og det er avgjørende for sosial mobilitet og å forebygge utenforskap.

Norge skal bli sjølberga på faglærte

Regjeringen har satt som mål at ni av ti skal fullføre og bestå videregående opplæring i 2030.

Spesielt er det mye å hente for samfunnet som helhet ved at flere fullfører yrkesfaglig opplæring, hvor fortsatt under halvparten fullfører på normert tid. Norge skal bli sjølberga på faglærte.

Under koronakrisen har regjeringen gjort det mulig for permitterte og ledige å kombinere utdanning og dagpenger. Dette er for at de kan forbedre eller spisse kompetansen sin, og for eksempel fullføre videregående. På de områdene kompetansen trengs oppretter vi nye studieplasser gjennom Utdanningsløftet 2020.

Bedre enn sminke og spa

«Utdanning gjør deg mer attraktiv som jobbsøker enn sminke og spa» fikk deltakerne på et karriereveiledningskurs jeg var med på beskjed om, og med rette. Ved å forbedre sin egen formelle kompetanse, minker man mulighetene for å bli sveipet til venstre i et tøft jobbmarked.

Og hvis det er én ting jeg vil peke på som en suksessfaktor for kunnskapsøkonomien i mitt fødeland, Sør-Korea, er det høyere utdanning, ved siden av hardt arbeid og en god plan. I løpet av en mannsalder har de gått fra å være en rykende ruinhaug etter krigen mot Nord-Korea til verdens mest innovative land.

Tøft marked i hovedstaden

I Oslo er markedet så tøft at selv i gode tider står flere hundre søkere i kø for kundeservicejobbene. Da er man nødt til å ha den formelle kompetansen som øker sjansen for å bli plukket ut av søknadsbunken og ringt opp for et jobbintervju.

Det betyr ikke at man er noe finere eller bedre jo høyere utdanning, men med de relativt høye norske lønningene våre er det gjennom høy utdanning og produktivitet vi hevder oss i den internasjonale konkurransen. For vi kan aldri bli billigst.

Man må fornye seg

Når man havner i omstillinger eller blir permittert, farer mange tanker gjennom hodet.

Det vil åpne seg noen muligheter. En av mulighetene er dessverre at banklånet løper fortere enn man kommer i havn med ny jobb. Omstillingene i arbeidslivet gjør at vi må lære hele livet. Ordet omstilling klinger negativt, men ved å spille kortene sine rett kan man komme sterkere ut selv om det ikke føles sånn når det står på.

Les også: Bøndene vil ha millarder i statsstøtte og fortsette med sosial dumping

Å lære hele livet er viktig fordi ingen skal gå ut på dato. Derfor har vi trukket fram i perspektivmeldingen hvor viktig det er med påfyll og kompetanseutvikling i løpet av arbeidslivet for å kunne stå lenger i jobb.

Det er veldig viktig at de som skal ut i jobbmarkedet får kompetanse markedet etterspør, og her har universitetene og høyskolene en viktig rolle. Regjeringen har denne våren lagt fram en arbeidslivsrelevansmelding for Stortinget.

Ansetterne må unngå tom sveiping

Litt som på Tinder er førsteinntrykket viktig når man søker jobb, men det betyr ikke alt.

Jeg vil utfordre dere som rekrutterer til å innkalle personer med utenlandsk-klingende fornavn eller etternavn så lenge de er kvalifiserte. Hvis dere er usikre på språkkompetansen vil det bli avklart under en intervjusituasjon. Det samme gjelder funksjonsnedsettelser og hull i CV-en.

Mye å si for tilhørighet og selvfølelse

Nå er det faktisk flere som er ute av arbeidsmarkedet på grunn av korona, men om man spør nærmere kan det jo vise seg at søkeren har brukt tida på frivillig arbeid og ellers har en «plettfri CV». Hvis man kan ta risikoen på å tenke litt utenfor boksen ved ansettelse, tror jeg man får en medarbeider som vil bli lojal mot bedriften i mange år.

For den som får jobb har det utrolig mye å si for tilhørighet og selvfølelse. Det er vårt mål at når samfunnet åpner opp skal de som ønsker komme i jobb raskt, og kompetansen de har skal matche.

Les flere meninger fra Norsk debatt

Reklame

Pørni slår alle rekorder - her ser du serien gratis

Kommentarer til denne saken