Gå til sidens hovedinnhold

Åpent brev til partiet Venstre

Det hadde vært greit å få svar på enkelte spørsmål - spesielt nå rett før valget.

Debattinnlegget gir uttrykk for skribentens meninger.

Hva synes Venstre som parti om følgende utsagn fra kunnskapsminister og Venstre-leder Guri Melby til VG 4. juli 2021 i forbindelse med vaksinedebatten?

«En av de tingene jeg har fryktet mest under pandemien, er at vaksineskepsis skal få etablere seg. Til nå har jeg tenkt at dette har handlet om grupperinger og utskudd som kan bli slått ned som ubetydelige. Nå ser vi også at det lever i etablerte partier», skriver hun.

Klikk her for å abonnere på nyhetsbrev fra Norsk debatt


Eller, formulert mer konkret:

1) Synes Venstre det er betimelig, riktig og klokt å kalle borgere som er skeptiske til vaksinen/ikke ønsker å ta vaksinen for «utskudd», og da spesielt siden det er frivillig å ta vaksine i Norge?

og:

2) Hva med de som ikke tok vaksine mot svineinfluensaen/var skeptiske til svineinfluensavaksinen i 2009/2010 - ses de også på som «utskudd» av partiet Venstre?

Undertegnede registrerer videre at Guri Melby i et utspill til NTB 20. august 2020 uttaler følgende:

«Jeg frykter at vi får en stadig tøffere og mer polarisert samfunnsdebatt og et stadig vanskeligere klima for å finne gode løsninger», og at hun videre nevner Sp, MDG og Frp som partier som bidrar til polarisering i Norge.

Les også: Sp-leder Trygve Slagsvold Vedum er Mesternes mester i norsk politikk

3) Synes partiet Venstre at det å omtale deler av befolkningen som «utskudd» er polariserende eller inkluderende?

Da utsagn som dette for meg, og flere med meg, fremstår som både splittende og kunnskapsløse fra en leder og kunnskapsminister, hadde det vært greit å få svar på disse spørsmålene - spesielt nå rett før valget.

Les flere meninger fra Norsk debatt

Kommentarer til denne saken