Gå til sidens hovedinnhold

Arsenals krise kan bli Martins mareritt

Mikel Arteta (39) så kvalitetene og var mannen som hentet Martin Ødegaard (22) til London. På bakgrunn av Arsenals elendighet er spørsmålet om han er der når Martin kommer tilbake fra landslagssamling.

Kommentaren gir uttrykk for skribentens meninger.

TRE SERIEKAMPER, NULL poeng, ingen scoringer og ni baklengsmål. Det har aldri skjedd Arsenal FC. Det er så langt dårligst i Premier League 2021/2022.

Samtidig er det en begynnende krise uten sidestykke i klubbens stolte historie.

Alle som følger fotball på dette nivået vet hva som gjerne skjer under kriser i emning.

Martin Ødegaard, som dro til Arsenal for å få trygghet og forutsigbarhet etter fem år som en av Real Madrids nomader, står midt i denne krisa.

Det var ikke sånn det skulle være.

Klikk her for å abonnere på nyhetsbrev fra Norsk debatt

ETTER EN SVAK kamp mot Brentford borte (0-2), et unnskyldt tap mot Chelsea på Emirates (0-2) og en meningsløst dårlig forestilling mot Manchester City på Etihad (0-5), henger manager Mikel Arteta i en syltynn tråd. Sparken er allerede nevnt selv om vi bare er tre matcher inn i sesongen.

Det var ikke bra forrige sesong, Arsenal er utenfor Europa for første gang på 26 år, og det er enda verre nå .

Med andre ord, det kan ikke fortsette.

MIKEL ARTETA ER Martin Ødegaards mann i klubben. Det var han som hentet nordmannen på lån og ga ham spilletid og 20 kamper i andre halvår av forrige sesong. Det var han som gikk for overgangen som var et faktum 20. august.

Spekulasjonene rundt Artetas framtid skaper derfor usikkerhet og kan være dårlig nytt for Martin, hvilket er det siste han trenger, spesielt nå som Norge trenger Martin.

Ingen vet hva som skjer når en ny manager kommer inn døra.

Les flere kommentarer fra MortenP

ARSENALS FØRSTE KAMP etter landslagspausen er Norwich hjemme i London. De har også null poeng etter tre kamper. Forskjellen på dem og Arsenal er at de har scoret et mål.

At Arsenal må vinne, og helst reise seg med et spill som gir håp om en bedre framtid, sier seg selv.

Alt annet og Mikel Arteta er ferdig.

MOT CHELSEA HADDE Arsenal ballen 35 prosent av tida, og produserte tre avslutninger på mål. Mot Manchester City fikk de knapt låne kula. Ballbesittelsen var 81-19 over 90 minutter, i andre omgang var den 90-10.

Det siste fordi Arsenal-spillerne ikke var interesserte i noe som helst.

Det så mest ut som om de spilte for å få en ny manager.

Les mer fra Norsk debatt

ARSENAL HADDE EN eneste avslutning mot Manchester City. Den gikk ikke på mål. Manchester City hadde 25. De øvrige tallene underbygger og forsterker alvoret og hvor utsatt jobben til Mikel Arteta er inn i landslagspausen.

Blokkerte skudd handler gjerne om innsats, vilje og intensitet i forsvarsspillet, og på Etihad lørdag ble det 7-0 Manchester City.

Hva cornerstatistikken angår kan du gangene tallene med to, 14-0.

DET SIER SEG selv, det går ikke i lengden. Det er ikke bærekraftig, som det heter. Det peker bare en vei, mot en enda dårligere sesong enn den dårlige sesongen som sluttet i mai.

Martin Ødegaard var med da, er med nå, og på kontrakten han signerte står det at han skal være i Arsenal til sommeren 2026.

Igjen, det var ikke sånn det skulle være.