AUFs leder Astrid Eide Hoem tok til orde på åpningen av ungdomspartiets sommerleir, at en av deres viktigste saker vil være å gjeninnføre arveavgiften. Dette er rett og slett en hodeløs avgiftspolitikk som slår feil ut.

Arveavgiften ble innført på 1700-tallet av en dansk konge som ønsket ekstra inntekt. Kan AUFs leder fortelle meg hvorfor hun fortsatt står fast i en gammeldags politikk fra 1700-tallet? Når resten av landet åpenbart vil utvikle seg videre?

Klikk her for å abonnere på nyhetsbrev fra Norsk debatt

En gjeninnførelse av arveavgiften er et direkte ønske om å ta ifra unge muligheten til å arve noe som deres familie har jobbet hele livet sitt for. Eller tvinge sørgende til å betale dyre summer for deres avdøde families eiendeler.

AUFs formål er å ta Norges aller rikeste. Faktum er at milliardærene flytter formuen sin ut av landet, og vanlige folk må selge familiehytta eller huset fordi avgiften er så høy.


Gammeldags og usosial

I motsetning til AUF vil Fremskrittspartiets Ungdom bekjempe fattigdom og ikke rikdom. Innbyggerne betaler skatt for alt vi gjør gjennom livet, alt fra å handle mat til å kjøre bil. Oppå det hele skal vi betale avgift for å dø.

Vi i Fremskrittspartiets Ungdom er grunnleggende mot arveavgift, fordi det kun er en gammeldags og usosial avgift på død. Med Fremskrittspartiet i regjering fjernet vi arveavgiften etter seks uker, og vi har klart oss fint i åtte år uten inntektene til staten.

Klarer ikke regjeringen å sette opp et statsbudsjett uten hjelp fra de døde?

Kjære AUF, arveavgiften rammer ikke milliardærene dere ønsker å ta, men vanlige folk. Det er ganske forbausende at dere som et ungdomsparti skal tvinge vanlige folk til å betale for sin avdøde families eiendeler.

Arbeiderpartiets slagord lyder «Nå er det vanlige folks tur». Ja det stemmer, nå er det vanlige folks tur til å betale dyrt.

Les mer fra Norsk debatt