Et vestlig, fungerende demokrati og et fredelig folk har blitt angrepet av en diktatorisk supermakt, mens den frie verden hjelpeløst må sitte på gjerdet og se på.

Gooding liker verken at vi i hjelpeløsheten bytter profilbildene våre med ukrainske flagg, lager hashtagger eller flagger med det ukrainske flagget på europeiske institusjoners bygninger i solidaritet, for da blir det for mye emosjoner og dermed atomkrig.

Dette er saken: En ting er munnbind og vaksinepress, en annen er atomkrig

Ifølge ham er dette emokrati og grunnløse følelsesuttrykk som skal erstatte rasjonelle bestemmelser.

Det er snarere Goodings emokrati til støtte for en brutal diktaturs politikk og gjentagelse av Putins atomkrig-retorikk som er problemet. Vesten har oppført seg ganske rasjonelt i møte med en bølle av en supermakt.

I dag kan man lese at en million mennesker er på flukt fra Ukraina - og et par tusen mennesker er drept siden invasjonen av landet.

Vestlige land har brukt alle sivile midler for å vise motstand mot denne groteske handlingen. Russiske varer har blitt boikottet, Russland sliter med bruk av banksystemet SWIFT, det meste av vestlig handel og samarbeid med Russland har blitt stoppet. Vesten har til og med boikottet russiske idrettsutøvere. Ingen av disse handlingene er å regne som krigshandling.

Klikk her for å abonnere på nyhetsbrev fra Norsk debatt

Det er sivil protest mot bombene som faller i hodene på uskyldige ukrainerne.

Norge, og enkelte europeiske land og USA, har også hjulpet økonomisk og humanitært og har sendt militært utstyr etter at den ukrainske presidenten innstendig ba Europa om hjelp. Det er aldri, og har aldri vært snakk om irrasjonelle bestemmelser, ei heller bruk av atomvåpen eller militær innblanding i konflikten.

USA har til nå har avvist Ukrainas presidents ønske om en «No-fly zone», nettopp for å forhindre en storkrig. Det er ikke vestlige ledere som snakker om atomkrig og atomvåpen; det er det kun russiske myndigheter som gjør.

På onsdag uttalte den russiske utenriksministeren, Sergey Lavrov, i et intervju med det Qatar-eide tv-nettverket Al-Jazeera at «dersom det blir en tredje verdenskrig, så vil det bli en atomkrig.»

Les flere kommentarer fra Mina Bai

Dette som svar på president Joe Bidens uttalelse om at alternativet til sanksjoner er tredje verdenskrig. Ingen amerikansk eller vestlig leder har engang brukt ordet «atomkrig» siden invasjonen av Ukraina. Det var Putin selv som etter et par dager av invasjonen sa at russisk forsvar er satt i alarmberedskap (dette gjelder også det atomrelaterte forsvaret) NATOS generalsekretær Jens Stoltenberg karakteriserte uttalelsen som «uansvarlig». Han sa til CNN at dette er farlig retorikk.

Samme retorikk gjentas i ekkokamre på både ytterste høyre og ytterste venstre - og i Goodings innlegg - der det blir sauset sammen på merkelig vis med koronaviruset.

Koronaviruset er selvfølgelig blitt ufarliggjort gjennom vaksine og masseimmunitet i vesten, og vesten har vunnet kampen mot et virus som har drept millioner av mennesker. Dessverre mener enkelte at det å beskytte andre mot sykdom og død er ufrihet, samtidig som de framstiller det negativt å vise godhet og medfølelse med en hjelpeløs nasjon, som brutalt har blitt invadert av en autokrat.

Les mer fra Norsk debatt

En pandemi er ikke en invasjon. Å vise sivil medmenneskelighet og empati overfor Ukraina er heller ikke et slags påskudd for atomkrig. Vesten har handlet rasjonelt så langt.

Et godt råd her er å slutte å bruke Putins atomkrigsretorikk i vesten. Det er farlig for den frie verden.