Både i dag, og da jeg var ni år gammel, satte jeg stor pris på å få være med på jakt. Følelsen av å spise elg du selv har vært med på å jakte, er ubeskrivelig god.

Mandag 3. oktober skrev Berit Helberg «Små unger har ikke godt av å se hvor maten kommer fra» i et debattinnlegg i Nettavisen.

Les saken her: Små unger har ikke godt av å se «hvor maten kommer fra»

Her er vi veldig uenige.

I mine øyne har både store og små godt av å se at kjøttet til fredagstacoen ikke bare på magisk vis dukker opp i butikken.

Kjøttet kommer fra dyrene, ikke kjøledisken

Siden jeg var liten har jeg fått være med på både jakt og slakting om høsten. Og etter hvert som jeg ble gammel nok har jeg også gått på jakt selv.

Klikk her for å abonnere på nyhetsbrev fra Norsk debatt

Jeg skulle ønske at alle kunne hatt de samme, gode jaktopplevelsene som jeg sitter igjen med. Følelsen av å sette seg til middagsbordet for å spise noe du selv har vært med på å jakte, er ubeskrivelig god og maten blir hundre ganger bedre.

Fra jeg var liten har jeg lært at melka kommer fra kua, ikke kjøleskapet.

Kjøttet kommer fra dyrene, ikke kjøledisken. Og fisken må fiskes opp fra havet, ikke fiskes opp fra frysedisken på Coop.

Dette er det dessverre ikke alle som vet, og det må vi gjøre noe med.

Vi må sette pris på råvarene

Verden står overfor en matkrise som er spådd å bli enda større i tiden fremover. Vi må sette større pris på de gode, norske råvarene vi selv kan høste. Og vi må lære opp generasjonene som kommer etter oss til det samme.

Helberg spør om vi skal lære ungene om hvor maten kommer fra ved å tømme skogen. Og det skal vi selvfølgelig ikke.

For å sikre en bærekraftig forvaltning av naturen er det helt essensielt å jakte. Og ved å lære opp nye jegere helt fra barndommen så sikrer vi at skogene ikke tømmes, men at vi forvalter den på en god og riktig måte.

Nå er vi virkelig inne i tiden for å høste av skogens matfat. Vi kan plukke både bær og sopp og ta opp poteter, og vi må ut for å jakte slik at vi får kjøtt på middagsbordet. Disse råvarene som vi selv høster i skogen, er de reneste og beste råvarene man kan få.

Les mer fra Norsk debatt

Jeg er veldig takknemlig for at jeg har fått vært med på både jakt og slakting fra jeg var et barn, og at jeg gjennom oppveksten har hatt et bevisst forhold til hvor maten min kommer fra. Det har jeg heller ikke tatt skade av, tvert imot.

Høsten og jakttiden er kommet, og det bare en ting å si. God jakt til både store og små!