STÅLE SOLBAKKEN DELER ikke ut gratisbilletter til landslaget. Han følger Eliteserien tett, kaller den Tippeligaen som om han skulle ha en sponsor vi ikke vet om, og tar ut spillere basert på ferdigheter og muligheter for spilletid.

På den måten gjør han noe forgjengeren sleit med og sjelden gjorde.

Han gjør landslaget til en mulig arena for norske spillere i Norge.

THOMAS LEHNE OLSEN (30) og Ola Solbakken (23) er debutantene i Ståle Solbakkens femte og årets siste landslagstropp. Førstnevnte er Lillestrøm-spiss i form. Landslagstrenerens navnebror er Bodø/Glimt-kant med gjennombruddskraft, stor fart og avslutninger som matcher.

Sannsynligheten for spilletid mot Latvia og Nederland er ikke veldig stor, troppen er på 26 mann og alle som kan telle vet at det er to lag pluss fire.

Greia er at de kan få noen minutter.

Alle som blir tatt ut er gode nok til å spille for Norge.

GJENNOM STADIG Å gi nye norske klubbspillere muligheten for Norge gjør Ståle Solbakken landslaget til en enda større gulrot. Du må ikke tjene pengene dine i utlandet for å være god nok. Det er prestasjonene over tid som betyr noe, ikke hvor du spiller.

Det hjelper selvfølgelig å ha en skarpere hverdag enn den norske, men eksemplene er mange på at det ikke er en regel.

Patrick Berg er et sånt eksempel.

Spør bare Tyrkia og Roma.

Her kan du lese flere kommentarer av MortenP

DEN STØRSTE OVERRASKELSEN rundt uttaket til kampene mot Latvia (13. november) og Nederland (16. november) var likevel ikke debutantene som får sjansen. Det var spillerne som ikke ble nevnt.

For første landslagsuttak siden han debuterte for Norge som 15-åring tilbake i 2014 ble ikke Martin Ødegaards nevnt med et ord.

For første gang siden han tok verden med storm for to år siden, ble ikke Erling Braut Haaland nevnt med et ord.

ERLING BRAUT HAALAND er ikke med, han er skadet. Og veldig savnet. Det er ikke mange fotballspillere man kan si er uerstattelige, men Brauten er det.

Martin Ødegaard er derimot med, men ikke helt i form.

Det kan bli et savn når vi trenger alle manns spisskompetanse og ferdigheter på dekk i Rotterdam.

UT OVER DET er troppen grei og som forventet. Det er det vi har per dato. Bortsett fra Erling Braut Haaland kan alle hull fylles. Norge er fortsatt på det stadiet Lars Lagerbäck definerte som lagets akilleshæl - et altfor jevnt mannskap.

Les mer fra Norsk debatt her

Vi har én verdensstjerne, en del gode og klare førstevalg, men for mange spillere Ståle Solbakken kan putte i køen fra åtte til femten.

Det gjør ikke Norge til favoritter med tanke på VM-billettene, den ene som deles ut 16. november, og den andre som kommer via playoff i mars 2022.

Det reduserer bare savnet av de som er skadet.