Dette innlegget er en kommentar til Gunnar Stavrums leder om påstandene om at Bærum kommune måtte avlyse koronavaksinering i påsken fordi mange av pasientene heller ville på hytta.

Ifølge det Bærums vaksinekoordinator, Vågårøy, har uttalt til Budstikka: «At det er 25 personer som takket nei til vaksinedosene sine, da de forsto at dose to ville komme i påskeferien.» Det er i den forbindelse verdt å merke seg at de 25 personene, ifølge koordinatoren alle kansellerte timene sine for flere uker siden – ifølge henne: «Disse kansellerte timene sine for fire uker siden, etter det har ingen kansellert vaksinen».

De 25 personene som for flere uker siden altså takket nei til å bli vaksinert i påsken, av et total antall på 1 075 personer, utgjør 2,3 %. 97,7 % takket altså ja til å bli vaksinert i påsken!

Les også: Gunnar Stavrum: Har du ikke tid til koronavaksinen, får du stille deg bakerst i køen

Jeg mener at Bærums befolkning faktisk fortjener ros for den lojaliteten de virkelig viser overfor vaksineprogrammet!

Personlig ser jeg ikke bort fra at den egentlige grunnen til at vaksineringen med dose 2 ble avlyst, ikke skyldes avbestillinger fra innbyggerne i kommunen. Men kanskje derimot at de som jobber på vaksinesenteret skulle få fri i påsken!

Nå er det ikke det at jeg ikke mener at de ansatte på vaksinesenteret kanskje har behov for å få fri i påsken. Men da burde informasjon fra kommunen om det, etter min mening, vært gitt «for lengst», til de av oss bæringer som skulle få satt dose to i helligdagene i påsken! (Personlig skulle jeg få satt dose 2 Langfredag, men visste ingen ting om avlysningen før jeg til min store forbauselse leste om den i Budstikka i går, søndag. På eget initiativ tok jeg da kontakt med kommunen, for å få ny dose 2-time!).

Les også: Gunnar Stavrum: Erna Solberg overlater smekkfull pengekasse til et rødgrønt flertall

Hadde vaksinekoordinator Vågårøy i Bærum kommune sagt det som i alle fall jeg mener grunnen var - at bakgrunnen for avlysning av vaksineringen i helligdagene i påsken, skyldtes at man ville gi de ansatte på vaksinesenteret fri, og ikke som jeg ser det, i første omgang kanskje brukte oss dose 2 pensjonister som unnskyldning, for en i siste liten beslutning om avlysning av vaksinering i påskehelligdagene - så hadde vi innbyggere i Bærum da forhåpentligvis sluppet å bli hengt ut som bortskjemte hytte-/påskebæringer over hele landet.

Avslutningsvis, vil jeg imidlertid bare for ordens skyld nevne at jeg personlig var imponert over den profesjonaliteten jeg opplevde på vaksinesenteret til kommunen på Rud i Bærum, da jeg fikk satt min første dose!