Gå til sidens hovedinnhold

Bilistene er venstresidens hakkekylling

Debattinnlegget gir uttrykk for skribentens meninger.

Vi lever i et fritt land, men ønsket om å styre folk sine vaner har aldri vært større. De som styrer by og land er i ferd med å lykkes.

Bilistene har de siste årene blitt både hakkekylling og melkeku for landets politikere. Nå foreslår regjeringen å øke bensin- og dieselprisen til opp mot 20 kroner literen og på toppen av dette skal det rød-grønne byrådet i Oslo forby bensin- og dieselbiler. Dette gjør naturligvis veldig mange svært frustrerte. Familier er avhengig av å få hverdagen til å gå rundt. Noen foreldre skal kjøre barn til aktiviteter etter skolen og noen har lang vei til jobb.

Les også: Lan Marie Berg med klar beskjed: Dropp diesel- eller fossilbilen så snart som mulig

Vi lever i et fritt land hvor du kan gjøre det som er best for deg og dine, men politikerne vil gjøre det vanskelig for deg hvis du ikke lever slik som de mener er best. I flere byer vil de at du skal være ekskludert fra enkelte områder hvis du kjører bilen din. Hvis ikke du har gjort det politisk korrekte valget, så er du ikke lenger velkommen.

Hvor du ønsker å dra, skal ikke bestemmes etter hvilken bil du kjører. Du skal ikke bli ekskludert fordi du ikke har tatt de valgene som politikerne ønsker at du skal ta.

I dag finnes det over 2,8 millioner personbiler i Norge. Når du ekskluderer en så stor gruppe fra sentrale områder, så vil dette også gå ut over deg som lever av å drive butikk i disse områdene. Dette kan i verste fall resultere i at arbeidsplassen din blir lagt ned og at du mister jobben din.

Dette er jobber som folk er fullstendig avhengig av. Har du en bensinbil og du ikke får lov til å kjøre inn til sentrum, så velger de fleste å kjøre et annet sted for å handle. Hvilken bil du har, skal ikke bestemme hvor du får lov til å kjøre.

Les også: Nå skal de fattige nektes å kjøre bil

Når regjeringen og de sosialistiske partiene gjør alt de kan for at avgiftene på bil går opp, velger de å ikke bry seg om de menneskene som vil bli rammet av dette. Problemet lemper politikerne over på deg som har minst fra før. 20 kr literen for drivstoff og høye bompengetakster er ikke annet enn utrolig usosialt og distriktsfiendtlig. Det er de i distriktene og med lavest lønn som må betale for at politikere på stortinget skal få god samvittighet.

FrP ønsker at du skal kunne bestemme hvilket fremkomstmiddel som dekker dine behov. Det er opp til deg hvilken bil du kjører, og det er opp til deg hvor du vil dra.