Etter gårsdagen «Debatten» på NRK om bompenger, så bør det være rimelig klart for alle at bompenger har lite med klima og miljø å gjøre, det handler om å ta mest mulig penger fra folk.

Begrunnelsen endrer seg hele tiden. Først sier politikerne at vi må ha bompenger for å nå det ene målet, og så fort målet nås, så øker bompengene for å nå et helt annet mål.

Klikk her for å abonnere på nyhetsbrev fra Norsk debatt

Først skulle elbil være gratis fordi det var så fantastisk for miljøet, deretter manglet politikerne penger fordi de igjen hadde gått på en økonomisk smell. Dermed må elbiler betale bompenger fordi de er dårlige for miljøet.

Slik er det hele tiden. For noen år siden ble det oppfordret til å kjøpe dieselbil, og da folk gjorde det trengte politikerne enda mer penger og økte avgiftene på diesel. Det meste finansieres altså av noe politikerne vil bli kvitt, nemlig biler. Det vil si at dersom målene nås, så forsvinner automatisk finansieringen.

Dette er grunnen til at du ikke skal høre på disse politikerne, de er nødt til å bløffe for å få inn penger.

Hvor lenge skal folk la seg herse med av inkompetente politikere? Det var vondt å se så mange virkelighetsfjerne politikere som stort sett ga blaffen i de enorme kostnadene de har påført folk på en rekke områder. Det eneste de var opptatt av var vel å sanke inn mer penger.

En versjon av dette innlegget ble først publisert på skribentens Facebook.

Les mer fra Norsk debatt