Gå til sidens hovedinnhold

Brann skal vite at også Fredrikstad sparket trenere. Det hjalp ikke

Frykten for OBOS-ligaen er ikke Branns verste mareritt. Det er når velgjører Trond Mohn (78) sier klubben har fått sine siste millioner, at frykten for å bli et nytt Fredrikstad bør komme krypende på Stadion.

Kommentaren gir uttrykk for skribentens meninger.

KÅRE INGEBRIGTSEN (55) ble av resultatmessige årsaker ofret på inkompetansens alter, og Brann skal ha ny trener. Ellers er alt som før på Stadion.

Nedrykksspøkelset truer, stallen mangler kvalitet i nøkkelposisjoner og i administrasjonen og styret ser man ned og toer sine hender.

Brann har fordelt ansvaret og håper og tror de kan gå videre som før.

Det kan de ikke.

Les også: Det er Brann som er problemet, ikke Kåre Ingebrigtsen

KLUBBENS PROBLEMER FORSVINNER ikke ut døra med Kåre Ingebrigtsen. De er snarere i ferd med å tårne seg opp. Historien om ti signerte målvakter siden 2015 er bare ett av en hel katalog med eksempler på manglende kompetanse.

Branns øverste sjef, Vibeke Johannesen, er den eneste overlevende fra regimet som startet akkurat den galskapen - Lars Arne Nilsen (trener) og Rune Soltvedt (sportslig leder) har begge fått sparken.

Av Vibeke Johannesen.

Les også: Å tro på Brann er som å prøve å bevise guds eksistens på en fest med ateister

NÅR TROND MOHN har stengt pengekrana vil ingenting bli som før i Brann, ut over den iboende følelsen av elendighet. Siden seriegullet i 2007, det første siden 1963 og det tredje i klubbens historie, skal Norges snilleste mann ha bidratt med rundt 150 millioner kroner.

20 av dem da alt handlet om å rykke opp igjen etter nedrykket med Rikard Norling i 2014.

Med tanke på 2022 er det ingenting som tyder på at Brann ikke er tilbake i kostnadssluket OBOS-ligaen.

Klikk her for å abonnere på nyhetsbrev fra Norsk debatt

DET ER TANKEN som bør skremme Brann mest. Og tanken om Fredrikstad Fotballklubb. Ett nedrykk til kan Sportsklubben Brann leve med. Enda et kan bety døden. Etter seriesølvet i 2008 rykket FFK ned i 2009, og mellom da og nå, der andreplassen i årets OBOS-liga har tent et nytt lys over klubben, har Fredrikstad vært en klubb i kaos.

I 2020 rykket de igjen opp til nivå to etter tre år på nivå tre, også kalt PostNord-ligaen.

Til orientering for alle Brann-supportere som assosierer PostNord med budbiler med blå logo:

Det er også navnet på ligaen der Sotra, Øygarden og andrelagene til Rosenborg, Odd og Vålerenga befinner seg akkurat nå.

Her kan du lese flere kommentarer av MortenP

EN KRISE ER ikke bare en vanskelig periode. Den kan også være et vendepunkt. Ingen kan forandre fortiden, den vil alltid være en prolog. Framtiden derimot, den kan styres mot noe bedre.

Brann griper ikke den sjansen, de velger heller å fortsette som før.

Kåre Ingebrigtsen har fått skylda, vær så god neste.

DET ER VANSKELIG å tolke styreformann Birger Grevstad jr. på en annen måte. Prosjektet fortsetter, sier han. Underforstått; det er ikke kursen det er noe galt med.

Det var skipperen som feilet, og nå vil Brann ha nye hender på roret.

Kursen forblir den samme, mot OBOS-ligaen!

Les flere meninger fra Norsk debatt

SÅNN UMIDDELBART KAN det virke som om Brann har utviklet en avhengighet til elendighet, og at ansvarsfraskrivelse er styrets utskrevne medisin. Det lover ikke godt.

Rykker Eirik Horneland (46) av økonomiske pressede årsaker opp fra assistenttrener til hovedtrener, og der har du mitt tips basert på mandagskveldens ulne svar fra klubbens styreformann, vil stort sett alt fortsette som før.

Byen er Bergen og laget er Brann, stedet er Stadion der alt kan gå an - stakkars Brann, Brann, Braaann.

Stakkars Brann!

Kommentarer til denne saken